Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Soorten beton

Bij Coatingvloer.nl.nl willen we u graag kennis laten maken met de veelzijdigheid van soorten beton. Beton is een steenachtig materiaal dat in pure vorm bestaat uit een combinatie van water, zand, grind en cement. Hoewel beton soms geassocieerd wordt met een kil en koud uiterlijk, is het een uiterst flexibel bouwmateriaal dat op talloze manieren toegepast wordt in zowel woonhuizen als openbare ruimtes.

Bent u op zoek naar een Design Betonvloer, Beton Ciré, of andere betonproducten? We helpen u graag met maatwerkoplossingen.

Wat is beton?

Beton is een samenstelling van water, zand, grind en cement. Deze toeslagmaterialen zorgen ervoor dat het cement gebonden blijft, waardoor beton ontstaat. Er bestaan verschillende soorten beton die elk unieke eigenschappen hebben. Zo maken we bijvoorbeeld woonbeton, dat naast cement een kunsthars toplaag als toevoeging krijgt. We maken ook vloeren en wanden van Beton Ciré, een vorm van beton dat meer op stuc lijkt en geliefd is voor natte ruimtes. De diversiteit maakt beton een gewild materiaal in de interieurwereld.

Soorten beton

Soorten beton en hun diverse toepassingen

Spuitbeton en zelfverdichtend beton

Naast de eerder genoemde betonsoorten zijn er nog andere toepassingen, zoals spuitbeton en zelfverdichtend beton. Spuitbeton wordt op een ondergrond gespoten zonder gebruik van bekisting, bijvoorbeeld voor gevelrestauratie of decoratieve doeleinden. Zelfverdichtend beton, ook wel vloeibeton genoemd, is ideaal voor betonpoeren en betonnen meubilair in de tuin. Stampbeton wordt dan weer gebruikt voor trottoirbanden en motiefbeton voor het zichtbaar maken van patronen, zoals rond zwembaden.

Zelfreinigend beton

Een bijzondere variant is zelfreinigend beton, dat niet alleen praktisch is in gebruik, maar ook zijn originele uitstraling behoudt. Dit type beton wordt vaak toegepast in openbare ruimtes en infrastructuur, waar het zichzelf door natuurlijke processen reinigt, wat onderhoudskosten vermindert.

Design beton

Voor onze vloeren werken we met speciale soort beton die bedoeld is voor designprojecten. Wat design beton onderscheidt van traditionele betonnen vloeren, is de mogelijkheid om verschillende kleuren, patronen en texturen toe te passen. Daarnaast is het aanbrengen een ambachtelijk proces. Hierdoor kunnen ontwerpers en architecten hun creativiteit de vrije loop laten en Woonbeton vloeren naadloos laten aansluiten bij de stijl van de ruimte.

Maatwerk betonoplossingen bij Coatingvloer.nl

Bij Coatingvloer.nl.nl begrijpen we dat elk project unieke eisen en wensen heeft. Daarom bieden we maatwerkoplossingen voor al uw giet- en betonvloeren. Of u nu een prachtige betonvloer voor uw woonkamer wenst, een Beton Ciré afwerking voor uw badkamer of op BIO Lavasteen Gietvloer waarbij het cement een lavasteen basis heeft, ons team staat voor u klaar. Onze cementgebonden gietvloeren zijn van de hoogste kwaliteit en passen perfect bij moderne interieurs.

Ontvang een offerte op maat en bezoek onze showroom

Wilt u de veelzijdigheid en schoonheid van beton zelf ervaren? Zo ontdekt u de vele mogelijkheden die wij te bieden hebben. Vraag een offerte aan en bezoek dan vrijblijvend onze showroom.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.