Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Betonvloer afwerken

Afwerking voor woningen, kantoren en industrie

Bent u geïnteresseerd in het creëren van een strakke, tijdloze en duurzame betonvloer voor uw huis? Of wilt u de betonvloer van uw productiehal versterken? In beide situaties bent u hier aan het juiste adres. Coatingvloer.nl maakt design vloeren voor woningen én zwaar belastbare industrievloeren. Eén van de manieren om deze vloeren te realiseren is via betonvloer afwerken. Het is zowel mogelijk om nieuwe betonvloeren af te werken, als om een bestaande betonvloer van een nieuwe beschermlaag te voorzien. We bespreken de mogelijkheden, technieken en belangrijke overwegingen.

Betonvloer storten

Als u nog geen betonvloer heeft, beginnen we met het storten. We starten hiermee in de ochtend. Na het storten krijgt de vloer wat tijd om te uitharden. Op het juiste moment gaan we verder met het afwerken, ook wel bekend als vlinderen. Het doel is om het mooiste resultaat te behalen. Hoewel het afwerken altijd op dezelfde dag plaatsvindt, kan de tijd tussen het storten en afwerken variëren. In de zomer kunnen we vaak eerder beginnen met het bewerken van de vloer vanwege de snellere droogtijd. De tijd tussen het storten en afwerken is ook afhankelijk van factoren zoals de binnentemperatuur en de luchtvochtigheid in huis.

woonbeton detail

Betonvloer afwerken als leefvloer

In tegenstelling tot betonvloeren in industriële omgevingen, hebben betonvloeren in woningen een andere afwerking. We noemen deze vloeren Woonbeton of Design Betonvloer. Het doel is om een comfortabele en mooie vloer voor u te creëren. Na het storten van het beton beginnen we met het afwerken en vlinderen van de vloer. Deze techniek vereist vakmanschap en precisie.

Wat is vlinderen?

Vlinderen is een manier van betonvloer afwerken. Deze techniek wordt toegepast na het storten van beton om de vloer af te werken. Bij het vlinderen van een betonvloer in een woning maken we gebruik van vlindermachines die we handmatig bedienen. Hierdoor kunnen we overal goed bij, zelfs in kleinere ruimtes. Hoeken, schuine kanten en andere moeilijk bereikbare plekken worden met behulp van een handspaan afgewerkt. Door deze zorgvuldige afwerking krijgt de gevlinderde betonvloer een strakke en gladde uitstraling.

Betonvloer afwerken met kleur

Wilt u een betonvloer met een specifieke kleur? Dat is zeker mogelijk. Tijdens het afwerken van de vloer kunnen we kleurpigmenten toevoegen. Op deze manier behoudt de vloer zijn natuurlijke uitstraling. De kleur wordt in het beton verwerkt en is daardoor minder gevoelig voor slijtage. Er zijn verschillende kleurmogelijkheden, zoals zandkleur, antraciet, lichtgrijs en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om twee kleuren te mengen voor een unieke uitstraling van uw vloer.

betonvloer afwerken met vloercoating

Beton afwerken met coating

Het laten aanbrengen van een coating op de betonvloer is een perfecte manier om uw woonbetonvloer te beschermen. Na het vlinderen is de betonvloer al voor 85% beschermd, maar door te kiezen voor een sterke coating zorgen we voor volledige bescherming. Hierdoor geniet u van een vlekbestendige en vloeistofdichte vloer waar u ongestoord op kunt wonen of werken. Het is echter belangrijk om de vloer na het coaten goed schoon te maken en te onderhouden om de kwaliteit te behouden.

Vloeistofdichte coating

Wij leggen uw vloeistofdichte vloer zorgvuldig aan, zodat deze voldoet aan de strenge eisen van CUR 65 voor vloeistofdichte voorzieningen. Hierdoor is de vloer bestand tegen schadelijke stoffen die kunnen vrijkomen bij morsen of lekkages. CUR/PBV 65 heeft betrekking op vloeistofdichte vloersystemen van beton en de beschermende lagen op betonconstructies. Deze voorschriften omvatten richtlijnen voor het ontwerp, de materialen, de aanleg en het herstel van vloeistofdichte voorzieningen. Wij volgen deze praktische adviezen en regels nauwkeurig op, waardoor wij uw vloer geschikt maken voor mogelijke vloeistoflekkages. Met onze vloeistofdichte vloer creëren wij uw sterke en veilige werkomgeving.

Kom bij ons langs

Is uw interesse in betonvloer afwerken gewekt? Wilt u graag verschillende afwerkingen zien en vergelijken? Dan nodigen we u van harte uit om onze showroom in Amsterdam te bezoeken. Tijdens een afspraak kunt u diverse afwerkingen ervaren en op basis van de verkregen informatie een weloverwogen keuze maken. Vraag een vrijblijvende offerte aan, maak een afspraak en ontdek de mogelijkheden!

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.