Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Hoelang duurt het proces van een betonvloer aanbrengen?

Binnen twee weken uw eigen betonvloer

Hoe lang duurt het proces van aanbrengen? Dit is één van de meest gestelde vragen over het aanbrengen van een betonvloer. Voordat de betonnen gietvloer daadwerkelijk geïnstalleerd kan worden, gaat er eerst nog wat voorbereidingswerk aan vooraf. Afhankelijk van het soort ruimte en de functie ervan, wordt de vloer gekozen die het beste bij de ruimte past.

Houd bij het uitzoeken van de juiste vloer ook rekening met vloerverwarming. Elke vloer geleidt anders, afhankelijk van de samenstelling van de vloer. Indien u niet alleen de vloeren maar ook de wanden van de ruimte wilt afwerken, vraag dan naar de mogelijkheden hiervan. Na het maken van uw keuze, komt het team van Coatingvloer.nl bij u langs voor een voorinspectie. Hierbij wordt er bepaald welke voorbereiding er gedaan moet worden voordat de betonvloer kan worden aangebracht.

Hoelang duurt het proces van een betonvloer aanbrengen 2

Aanbrengen van de betonvloer

Stap 1

Het aanbrengen van een betonvloer wordt in verschillende stappen gedaan. Stap 1 is het voorbereiden van de vloer. De nieuwe betonvloer kan namelijk niet zomaar over de oude vloer worden geïnstalleerd. Indien er nog vloerbedekking, laminaat of tegels liggen, zullen deze eerst moeten worden verwijderd. Daarna wordt de vloer helemaal schoon en droog gemaakt en scheuren en gaten worden gerepareerd middels epoxy mortel.

Indien de vloer niet egaal is dan wordt er egalisatie toegepast. Dit houdt in dat de vloer helemaal vlak wordt gemaakt zodat er geen niveauverschillen te zien zijn. Voor het beste resultaat van uw gietvloer is het van belang dat de ondervloer, zoals tegels, helemaal strak wordt getrokken voordat er over kan worden gegaan op de volgende stap.

Indien u er zeker van wilt zijn dat de ondervloer stabiel en vormvast wordt, dan is het aan te raden om een Epoxy Primer aan te brengen. Hierbij wordt er een twee component epoxy aangebracht als onderlaag. Het voordeel van deze primer is dat hij niet alleen een afdekkende werking heeft maar ook grip geeft voor de vervolgstappen waardoor deze extra goed aansluit op de ondervloer.

Stap 2

Vervolgens is het tijd voor stap 2. Nu kan het betonmengsel worden klaargemaakt. De bestanddelen van het mengsel, bestaande uit cement, grind, zand, water en eventueel een kleurpigment, worden in de juiste verhoudingen samengevoegd. Als de juiste consistentie is bereikt, kan worden overgegaan op stap 3.

Hoelang duurt het proces van een betonvloer aanbrengen

Stap 3

Het betonmengsel kan over de vloer worden gegoten. Dankzij de expertise van de ervaren vakmensen zal uw betonvloer naadloos en strak worden afgewerkt. Bij dit proces is het belangrijk dat de voorbereiding tijdens stap 1 goed wordt uitgevoerd voor een egaal en glad resultaat.

Stap 4

Om het resultaat van stap 3 te perfectioneren wordt het beton tijdens stap 4 met behulp van gespecialiseerd gereedschap zoals een Zweeds mes uitgevlakt, de tekening gemaakt en op het juiste niveau gebracht.

Stap 5

Na het uitvlakken is het met stap 5 mogelijk om een textuur of bepaalde afwerking op de vloer aan te brengen. Dit kunt u kiezen op basis van uw persoonlijke voorkeur.

Stap 6

Hierna gaan we over op stap 6, waarbij geduld een schone zaak is. Het beton heeft nu namelijk de tijd nodig om uit te harden en te drogen. Afhankelijk van de dikte van de betonlaag en omgevingsfactoren duurt dit enkele dagen.

Stap 7

Deze laatste stap staat in het teken van polijsten, afdichten en afwerken. Dit wordt gedaan met behulp van een polijst machines en betonsealer, welke speciaal is ontwikkeld voor betonvloeren en ervoor zorgt dat de vloer wordt beschermd tegen slijtage en vlekken. Bovendien wordt zo ook de levensduur van de vloer verlengd, wat bijdraagt aan de duurzaamheid van de betonvloer.

Nazorg van de vloer

Wanneer de laatste laag is aangebracht, is het belangrijk om de vloer volledig te laten drogen. In totaal neemt het hele proces van aanbrengen twee weken in beslag. Daarna mag u weer over de vloer lopen. Houd goed rekening met het volgende: na 24 uur is de vloer beloopbaar, na 72 uur is de vloer licht belastbaar. Wees de eerste zeven dagen extra voorzichtig met vocht. En daarnaast adviseren we om gebruik te maken van viltjes!

Hoelang duurt het proces van een betonvloer aanbrengen

Meer over Coatingvloer.nl

Bent u een nieuw huis aan het bouwen of van plan om uw huidige huis te renoveren, inclusief vloeren? Kies dan voor een betonvloer, die makkelijk in onderhoud is, duurzaam en ook nog eens snel aangebracht kan worden. Met een ruime keuze aan duurzame gietvloeren en meer dan duizenden geholpen tevreden klanten kunt u rekenen op een uitstekende service en professionele aanpak. Niet alleen in woonhuizen, maar ook in bedrijfspanden kan Coatingvloer.nl betonvloeren aanleggen. Maak een afspraak om langs te komen in de showroom, vraag een vrijblijvende offerte aan of maak direct zelf een gratis prijsberekening via de website. U kunt ook telefonisch of per email contact opnemen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.