Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Verschil rubber gietvloer

Hij is weer terug van weggeweest: de rubberen vloer. Dit materiaal werd als eerste op vliegvelden en stationshallen op de grond gelegd. Maar niet alleen daar, in de jaren 70 begon men rubber ook in huis toe te passen. Dit werd echter geen groot succes. Inmiddels zijn er meerdere kleuren …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Verschil rubber gietvloer

Hij is weer terug van weggeweest: de rubberen vloer. Dit materiaal werd als eerste op vliegvelden en stationshallen op de grond gelegd. Maar niet alleen daar, in de jaren 70 begon men rubber ook in huis toe te passen. Dit werd echter geen groot succes. Inmiddels zijn er meerdere kleuren en reliëfs beschikbaar. Daarom wordt rubber weer populairder. In dit artikel praten we u bij over het verschil rubber gietvloer.

Toepassingsmogelijkheden rubber gietvloer

Rubber is in opkomst. Dit materiaal wordt met name in badkamers en keukens toegepast. Rubber kan aangenaam zacht aan de voeten voelen. Helaas kan rubber niet al te veel belasting aan. Een gietvloer daarentegen kent vele toepassingen en is slijtvast. Dit komt doordat verschillende soorten kunsthars en materialen gemengd kunnen worden. Op die manier is er voor iedere ruimte wel een geschikte vloer. Gelukkig voelt een gietvloer ook aangenaam en comfortabel aan. Het materiaal is licht elastisch en tegelijk oersterk. De vloer kan dus wel tegen een stootje. Bij een rubberen vloer moet u iets beter opletten en voorzichtiger zijn om schade te voorkomen.

Hygiëne verschil rubber gietvloer

Op het gebied van hygiëne is het verschil tussen rubber en een gietvloer nogal groot. Rubber is niet heel ideaal om schoon te houden. Het materiaal trekt uit zichzelf makkelijk vuil aan. Als een rubberen vloer ook nog uit tegels bestaat of reliëf heeft, blijft er nog makkelijker stof en vuil achter in de vloer. Bovendien kan rubber, als het nat is, gevaarlijk glad zijn. Dit maakt het schoonmaken er niet makkelijker op. Een gietvloer is eenvoudig schoon te maken en mede daardoor hygiënischer. Doordat de vloer glad en naadloos is, is deze makkelijk schoon te houden. De gietvloer behoort dan ook tot de top van meest hygiënische vloeren en is een aanrader als u van een gezonde en schone leefomgeving houdt.

Ontwerp van rubbervloer vs. gietvloer

Het leuke aan een rubberen vloer is dat u met reliëf kunt spelen. Hiermee kunt u grappige effecten toevoegen aan het interieur. Kiest u voor een wat meer tijdloos design, dan is een gietvloer een betere optie. Ook kunt u met een rubberen vloer kiezen voor contrasterende tegels. Zo kunt u bijvoorbeeld een schaakbordeffect creëren. Houd er wel rekening mee dat rubber soms kan gaan vlekken. Dat is zeker met verschillende kleuren vervelend. Een gietvloer wordt over het algemeen in een kleur (met kleurnuances) gelegd. U kunt er echter voor kiezen om bijvoorbeeld een logo in uw gietvloer te laten aanbrengen.

Is een PU gietvloer een rubber gietvloer?

Polyurethaan (PU) gietvloeren zijn licht flexibel, waardoor ze het meeste op rubber lijken. Die flexibiliteit zorgt voor een zachter en comfortabel oppervlak, waardoor de PU gietvloer een van de populairste gietvloeren is voor woonhuizen. Ondanks dat de vloer net als rubber voor demping zorgt is het dus geen rubber gietvloer, maar een gietvloer van kunsthars. Deze rubberachtige gietvloer kan in vrijwel iedere droge ruimte in huis worden geplaatst, van de woonkamer tot de keuken en in de slaapkamers. Het doortrekken van de gietvloer naar verschillende ruimtes zorgt voor rust en eenheid in huis.

Overeenkomsten rubber gietvloer

Er zijn vele verschillen tussen rubber gietvloer, maar ook een aantal overeenkomsten. Zeker als u kijkt naar een PU gietvloer en rubber. Een van de belangrijkste overeenkomsten is het lichtverende gevoel dat rubber gietvloer hebben. Daarnaast zijn rubber gietvloer allebei geschikte vloersoorten om een naadloos geheel te creëren. En zowel rubber als gietvloer is verkrijgbaar is allerlei kleuren, waardoor u de vloer goed op uw interieur kunt afstemmen.

Rubbervloer voor stallen

Rubbervloeren worden vaak in stallen toegepast om meer comfort voor het vee te zorgen. Een andere vloertype dat hier zeer geschikt voor is, is de troffelvloer. Deze soort gegoten vloer is eigenlijk een soort middenweg tussen rubber gietvloer. Troffelvloeren bestaan uit een vloermortel van grind vermengd met een bindende kunsthars. Het voordeel van deze soort vloer over de rubber gietvloer is dat de troffelvloer zwaar belastbaar is en toch een verend en dus comfort verhogend effect geeft. Daarnaast zijn troffelvloeren onderhoudsvriendelijk en ook dat is zeer wenselijk in veestallen of in een manage.

Meer weten?

Rubber gietvloer hebben enkele overeenkomsten, maar vooral de verschillen tussen rubber gietvloer zijn dus enorm. Wilt u meer weten over een gietvloer en de praktische voordelen? Klik dan door naar de pagina “Meest gestelde vragen”. Ook kunt u natuurlijk contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.