Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Veel gestelde vragen industrievloeren

Er komen vaak vragen binnen bij Coatingvloer.nl als het gaat om de industrievloeren die we aanbieden. Het komt regelmatig voor dat dezelfde vragen worden gesteld, waar we gemakkelijk een antwoord op kunnen geven. Daarom hebben we deze vragen verzameld en beantwoord. U vindt ze op hier. Staat uw vraag over industrievloeren er …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Veel gestelde vragen industrievloeren

Er komen vaak vragen binnen bij Coatingvloer.nl als het gaat om de industrievloeren die we aanbieden. Het komt regelmatig voor dat dezelfde vragen worden gesteld, waar we gemakkelijk een antwoord op kunnen geven. Daarom hebben we deze vragen verzameld en beantwoord. U vindt ze op hier. Staat uw vraag over industrievloeren er niet tussen? Laat het ons gerust weten, onze experts staan u graag te woord. Ook voor specifieke vragen kunt u altijd telefonisch contact opnemen.

Wat is een industrievloer?

Een industrievloer is een gietvloer die uitermate geschikt is voor industriële toepassingen. Dankzij de sterke eigenschappen en duurzame kwaliteit gaat dit type vloer lang mee en kan hij zware belasting aan. Ook is een industrievloer zeer onderhoudsvriendelijk. Allemaal voordelen waar u als bedrijf aanzienlijk van kunt profiteren dus!

In welke kleuren zijn industrievloeren beschikbaar?

De industrievloeren die we in het aanbod beschikbaar hebben zijn in vrijwel alle kleuren en zelfs kleurencombinatie te leveren. Er zijn standaard al tientallen kleuren beschikbaar. Mocht u geen geschikte kleur kunnen vinden uit deze mogelijkheden, dan kunnen we de gewenste kleur maken. Alle RAL- en NCS-kleuren zijn hiervoor beschikbaar. Het combineren van kleurtinten geeft overigens een levendig en natuurlijk effect.

Is een industrievloer ook geschikt voor thuis?

We hebben bij Coatingvloer.nl op één plek de vloeren verzameld die extra geschikt zijn voor industriële toepassingen. Deze vloeren bieden veel voordelen voor in de industrie, maar zijn ook zeer geschikt voor thuis. Upgrade uw interieur dus met een robuuste, duurzame industrievloer en profiteer van alle voordelen!

Kan ik de industrievloer ook door Coatingvloer.nl laten aanbrengen?

Uiteraard. Coatingvloer.nl biedt niet alleen een breed assortiment met industrievloeren, maar levert en plaatst deze ook in heel Nederland. Wat dat betreft vindt u bij ons alles onder één dak. Een team van adviseurs, projectbegeleiders en applicatieteam zorgt ervoor dat u de industrievloer gerealiseerd krijgt, zoals u dat wenst.

Wat kost een industrievloer?

De kosten van een industrievloer zijn afhankelijk van diverse factoren, daardoor is het lastig een standaard prijsindicatie te geven. De prijs per m² verschilt tussen de verschillende soorten industrievloeren. Daarnaast moet u denken aan bijkomende kosten, zoals die van het transport. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan, zodat u precies weet waar u rekening mee moet houden.

Waarom verschilt de prijs per m² van industrievloeren?

Er zijn kleine en grote projecten mogelijk als het gaat om industrievloeren. Bij de uitvoering van elk project is er een aantal standaardkosten waarmee u rekening moet houden. Een voorbeeld daarvan zijn de transportkosten. De standaardkosten zijn altijd van toepassing ongeacht de omvang van het project. Voor de industrievloer die per m² wordt aangebracht ontstaat er daardoor een voordeel naarmate de oppervlakte toeneemt. Overigens verschillen de prijzen per m² ook per soort industrievloer.

Hoelang duurt het om een industrievloer aan te brengen?

Dat is erg afhankelijk van het type industrievloer. Een MMA vloer kent bijvoorbeeld een heel beperkte uithardtijd van twee uur. Een epoxy gietvloer wordt uit meerdere lagen opgebouwd. Elke laag kent een droogtijd. Het duurt dan ook meerdere dagen voordat deze vloer belast kan worden. Bij vloercoating wordt een dunne laag aangebracht en deze is in vergelijking met een gietvloer dan ook sneller weer te belasten.

Hoe weet ik welke industrievloer voor mijn bedrijf het beste is?

Iedere industrievloer die we beschikbaar hebben, wordt van ander materiaal gemaakt en uit één of meerdere lagen opgebouwd. Elk materiaal beschikt over unieke eigenschappen en iedere industrievloer is weer anders geprijsd. We raden aan om op basis van de ruimte, het gebruiksdoel, de eisen en uw wensen een keuze te maken. Uiteraard kunnen we met u in gesprek gaan om u advies te geven. Het is voor ons van net zoveel belang als voor u dat u de juiste keuze voor een industrievloer maakt. Samen komen we tot de beste oplossing.

Kan de epoxy gietvloer aangebracht worden over een cementvloer?

Ja, het is mogelijk om de epoxy gietvloer over cement aan te brengen. Verder kan de gietvloer ook prima over anhydriet of beton worden aangebracht. Dit is bovendien niet alleen van toepassing op gietvloeren, maar ook op andere industrievloeren. Voor meer informatie kunt u overigens contact opnemen met Coatingvloer.nl.

Kan de industrievloer antislip worden gemaakt?

Met betrekking tot de afwerking van industrievloeren bieden we een verscheidenheid aan opties. Ten aanzien van het antislip maken van de vloer hebben we meerdere antislipgradaties beschikbaar, zodat het oppervlak extra veilig gemaakt kan worden. Er zijn overigens meer speciale afwerkopties beschikbaar.

Welk onderhoud heeft een industrievloer nodig?

Het plegen van groot onderhoud is bij een industrievloer niet echt nodig. Wel is het natuurlijk verstandig om het oppervlak regelmatig te reinigen.

Hoe maak ik de industrievloer schoon?

Een industrievloer is heel eenvoudig schoon te maken. Dit doet u met een zachte bezem, stofdoek, stofzuiger of – als het om grote oppervlakken gaat –met bijvoorbeeld een boenmachine. Voor iedere industrievloer die we aanbrengen, verstrekken we uiteraard een gedegen schoonmaakadvies.

Kan ik nu alvast een industrievloer bestellen voor mijn nieuwe werkplaats?

Het is zeker mogelijk om ruim van tevoren al een bestelling te plaatsen voor een nieuwe industrievloer, die we in de toekomst bij u leveren en aanbrengen. Als het om een nieuwe ruimte gaat met een dekvloer dan kan bovendien de industrievloer al in een vroeg stadium aangebracht worden. Interesse? We informeren u graag over de mogelijkheden.

Hoelang gaan industrievloeren mee?

Industrievloeren gaan lang mee. Deze vloeren zijn namelijk speciaal ontworpen om een zware belasting aan te kunnen. Een industrievloer die op een normale manier wordt onderhouden en belast naar de maatstaven van de industriële sector, gaat zeker meer dan tien jaar mee en kan zelfs wel vijftien tot twintig jaar meegaan. De exacte levensduur is verder afhankelijk van het type industrievloer en het gebruik.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

Coatingvloer.nl biedt u een vrijblijvende offerte aan die u online kunt aanvragen door het formulier in te vullen. Vul de gegevens zo nauwkeurig mogelijk in, dan komen wij binnen vijf werkdagen met een passende prijsopgave.

Meer informatie

Mocht u advies wensen bij de keuze voor een industrievloer of een persoonlijke kennismaking op prijs stellen, dan kunt u ons bellen via 020 845 26 50. U kunt dan een afspraak maken om onze showroom te bezoeken. Uiteraard kunt u ons ook bellen voor een vraag die u hier niet heeft zien staan of als u algemene informatie wilt ontvangen over onze industrievloeren.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.