Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Gietvloer in Purmerend laten leggen

Soorten gietvloeren in omgeving Purmerend We vinden het belangrijk dat u keuze heeft uit veel soorten gietvloeren. Daarom heeft Coatingvloer.nl een breed assortiment met verschillende soorten vloeren. Of u nu op zoek bent naar een unieke gietvloer voor in uw woning of een stevige vloer voor een kantoorpand: er is …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Gietvloer in Purmerend laten leggen

Zoekt u een gietvloer in Purmerend of omgeving? Coatingvloer.nl is de expert in gietvloeren in Purmerend en de rest van het land. Bij ons kiest u uit een breed assortiment van de mooiste gietvloeren, van strak en onderhoudsvrij tot robuust en kenmerkend. Benieuwd wat Coatingvloer.nl voor u kan betekenen? Lees verder en ontdek meer over onze unieke producten en diensten. Of bezoek de showroom en zie met uw eigen ogen wat er mogelijk is voor uw gietvloer in Purmerend.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een naadloos soort vloer die gegoten wordt aangebracht. Gietvloeren bestaan uit verschillende lagen die tussendoor moeten drogen om het gewenste resultaat te bereiken. Tussendoor worden deze lagen gladgestreken. Het resultaat is een naadloze, vlakke vloer. Gietvloeren worden van verschillende materialen gemaakt. Met name epoxy, polyurethaan en andere kunstharsen zijn populair als het gaat om dit type vloer. Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren met verschillende eigenschappen, kleuren en structuur.

Er zijn een aantal eigenschappen kenmerkend voor gietvloeren. Ze zijn namelijk:

  • Naadloos
  • Onderhoudsarm
  • Waterbestendig
  • Duurzaam

Houd er wel rekening mee dat niet elke gietvloer exact dezelfde eigenschappen heeft. Waar de ene vloer iets meer onderhoud verschaft, zal de ander een kenmerkend uiterlijk hebben of duurzamer zijn dan andere keuzes.

Soorten gietvloeren in omgeving Purmerend

We vinden het belangrijk dat u keuze heeft uit veel soorten gietvloeren. Daarom heeft Coatingvloer.nl een breed assortiment met verschillende soorten vloeren. Of u nu op zoek bent naar een unieke gietvloer voor in uw woning of een stevige vloer voor een kantoorpand: er is altijd een geschikte vloer te vinden bij Coatingvloer.nl Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare vloeren en de verschillende eigenschappen die daarbij horen. Naast gietvloeren in Purmerend leveren we in nog veel meer steden.

Soort gietvloer in PurmerendMeest toegepast inKenmerkBeschikbaar in – kleurenMogelijke plaatsen
GrindvloerThuiskantoorUnieke uitstraling40 kleurenPurmerend, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
WoonbetonBegane grondComfortabel en strak30 kleurenPurmerend, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
Beton CireBadkamer/keukenMeerdere kleurtinten in een vloer30 kleurenPurmerend, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
MicrocementBadkamer/keukenOok geschikt voor muren in badkamer/keuken30 kleurenPurmerend, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
Design BetonvloerBegane grondStoere uitstraling60 kleurenPurmerend, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
PU Gietvloer Green LineOveral toepasbaarZeer comfortabel3000 kleurenPurmerend, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.
BIO LavasteenBegane grondZeer krasvast20 kleurenPurmerend, Haarlem, Hoofddorp, Beverwijk, Amstelveen, Diemen, Amsterdam en meer.

Staat uw stad, dorp of gemeente er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Ook op andere locaties helpen we u graag met het realiseren van uw droomvloer.

Voordelen van gietvloeren

De gietvloer kent zijn oorsprong in industriële toepassingen. Jarenlang werd dit type vloer voornamelijk geplaatst in fabrieksruimtes en andere bedrijfspanden. Tegenwoordig is dat wel anders. Ook particulieren hebben de gietvloer ontdekt en we zien ze dan ook steeds meer voorkomen in woonkamers, keukens en zelfs badkamers en slaapkamers. Dat is niet vreemd, want gietvloeren hebben een hoop voordelen ten opzichte van andere vloerbedekking:

  • Naadloos – Doordat gietvloeren gegoten worden aangebracht, hebben ze een naadloos oppervlak. Dat ziet er bijzonder uit en scheelt in onderhoud.
  • Onderhoudsarm – Door het gladde oppervlak en de stevigheid van het materiaal heeft een gietvloer niet veel onderhoud nodig.
  • Duurzaam – gietvloeren zijn bijzonder duurzaam.
  • Geluidsdempend – Veel gietvloeren hebben een uitstekende geluidsdempende werking.
  • Waterdicht – Er trekt geen water of andere vloeistof in uw gietvloer.
  • Vloerverwarming – gietvloeren zijn vrijwel allemaal te combineren met vloerverwarming en zijn ook nog eens uitstekend in het geleiden van warmte.

Een gietvloer is dankzij deze voordelen dus in allerlei situaties toe te passen. Zelfs in een vochtige ruimte zoals de badkamer of op een verdieping is het mogelijk om gietvloeren te plaatsen.

Gietvloer prijs: wat kost een gietvloer?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag wat een goede gietvloer prijs is. De kosten van een gietvloer variëren namelijk sterk afhankelijk van een aantal factoren.

Allereerst bepaalt het aantal vierkante meters dat u nodig hebt natuurlijk de uiteindelijke prijs. Ook de ruimte waar de vloer geplaatst wordt is een factor. Een gietvloer op een bovenverdieping plaatsen kost namelijk meer tijd en moeite. Een aantal andere factoren in het bepalen van de prijs van uw gietvloer zijn de arbeidsuren, gebruikte materialen en de staat van de ondervloer.

De prijs van een gietvloer in 2024 is gemiddeld € 39 tot € 89 per vierkante meter. Bij Coatingvloer.nl vindt u een breed assortiment zodat er altijd een gietvloer is die binnen uw budget past. Doorgaans is Design Beton prijziger dan bijvoorbeeld een Epoxy Gietvloer, maar er zijn onderling ook veel verschillen die de prijs beïnvloeden.

In het onderstaande schema vindt u de richtprijzen per gietvloer voor 2024 bij Coatingvloer.nl.

Type gietvloer20 – 50 m2Gietvloer 51 – 100Gietvloer 101 – 150 m2Gietvloer 151 – 200 m2
PU Gietvloer Green Line€ 96 per m2€ 89 per m2€ 77 per m2€ 69 per m2
BIO Lavasteen Gietvloer€ 114 per m2€ 108 per m2€ 93 per m2€ 84 per m2
Design Betonvloer€ 114 per m2€ 108 per m2€ 93 per m2€ 84 per m2
Woonbeton€ 114 per m2€ 108 per m2€ 93 per m2€ 84 per m2
Beton Ciré€ 114 per m2€ 108 per m2€ 93 per m2€ 84 per m2
Epoxy Gietvloer€ 79 per m2€ 77 per m2€ 59 per m2€ 53 per m2
Vloercoating€ 50 per m2€ 43 per m2€ 33 per m2€ 29 per m2
ESD gietvloer€ 89 per m2€ 84 per m2€ 71 per m2€ 64 per m2

Gietvloeren Purmerend: toepassingen

Zoals u eerder wellicht hebt ontdekt, is de gietvloer geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Van fabriek tot woonkamer: voor elke ruimte is er een type vloer beschikbaar.

Gietvloer in een woning

Zoekt u een woningvloer en heeft u uw oog laten vallen op gietvloeren? Dan raden wij aan om te kiezen voor een kunststof gietvloer zoals Beton Cire, Epoxy Gietvloer of de PU Gietvloer Green Line. Vooral deze laatste is een uitermate duurzame keuze. Deze vloersoorten – en veel anderen – zijn volledig aan te passen aan uw smaak, met bijvoorbeeld verschillende kleuren en texturen.

Gietvloer in een winkel

Ook voor winkelpanden is een gietvloer een juiste keuze. Gietvloeren zijn namelijk slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Ideaal dus als u wilt dat de vloer lang mee gaat. Of als u na een lange dag graag snel de winkel sluit en niet nog uren bezig wilt zijn met onderhoud. Met een speciale antislipafwerking zorgt u dat de vloer veilig en comfortabel te belopen is voor iedereen.

Gietvloer als bedrijfsvloer

De gietvloer is ooit bedacht als bedrijfsvloer. Met name in industriële ruimtes wordt dit type vloer vaak gekozen. De ESD Gietvloer is uitstekend geschikt daarvoor. Deze gietvloer kan veel gewicht dragen; iets dat goed van pas komt bij bedrijfsvloeren die intensief worden gebruikt.

Gietvloeren en vloerverwarming

Steeds meer consumenten én bedrijven kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming. Het is een duurzame manier om een ruimte te verwarmen en een goede manier om te besparen op energiekosten. Als u namelijk kiest voor een vloer die de warmte goed geleidt, dan wordt deze evenredig door de kamer verdeeld en hoeft u minder hard te stoken. Een gietvloer en vloerverwarming is een perfecte combinatie.

De gietvloer is een type vloer die uitstekend warmte geleidt. Maar dat is niet de enige reden dat dit type vloer ideaal is om te combineren met vloerverwarming. Gietvloeren zijn namelijk meestal dun. Daardoor zit er weinig materiaal tussen de verwarming en de te verwarmen ruimte. Het wordt sneller warm en de vloer zelf voelt comfortabel aan.

Onderhoud van gietvloeren

Kiest u bij Coatingvloer.nl uw gietvloer in Purmerend? Dan kiest u voor gietvloeren van de beste kwaliteit. Toch kan zelfs een gietvloer niet zonder onderhoud. Gelukkig kost dat niet veel tijd en moeite.

Met een stofzuiger

Regelmatig stofzuigen of vegen is een must om lang te genieten van uw gietvloer. Zo voorkomt u krassen of andere beschadigingen door vuil dat u in de vloer loopt, zoals zandkorrels. Een gietvloer kan tegen een stootje, maar is niet onschadelijk. Pak dus minstens eens per week de stofzuiger of bezem erbij.

Met een dweil

Eens in de zoveel tijd kunt u ervoor kiezen om de gietvloer te dweilen. Doe dat alleen als u strepen of vlekken ziet. Het is niet nodig de vloer met een dweil te reinigen als dat niet het geval is. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen;  alleen warm water is vaak al voldoende dankzij het naadloze oppervlak van de vloer. Komt er een vloeistof op de vloer terecht? Ruim deze dan direct op. Ondanks dat gietvloeren waterdicht zijn, kunnen bijtende vloeistoffen wel strepen of vlekken achterlaten.

Een betonvloer in een nieuwbouwwoning in Purmerend

In deze nieuwbouwwoning in Purmerend hebben we op alle verdiepingen een Design Betonvloer aangebracht. Omdat een betonvloer in meerdere fases wordt aangebracht, konden de bewoners de woning een paar dagen niet betreden. Maar ze hebben wel geregeld door het raam naar binnen gespiekt en elke keer zagen ze de vloer steeds mooier worden! Ze zijn erg blij met het resultaat. We hebben de betonvloer in totaal op 146 vierkante meter aangebracht.

Een betonvloer na een houten vloer

In de vorige woning hadden de bewoners een houten vloer. Ze wilden graag iets anders, maar het idee van een gietvloer sprak nog niet volledig aan. Via een zoektocht op het internet zijn ze bij onze showroom terecht gekomen. Waar ze uit nieuwsgierigheid een afspraak hebben gemaakt. Eenmaal binnen was het liefde op het eerste gezicht met onze Design Betonvloer. De Design Betonvloer heeft een robuuste en levendige uitstraling, net als bij een houten vloer.

De vloer is prachtig! We zijn erg tevreden met onze keuze.

Een grijze betonvloer

De bewoners hebben gekozen voor de grijstint ‘Perfect Grey’. Dit is onze populairste kleur. ‘Perfect Grey’ heeft warmte en een mooie diepte. Grijs is zo populair voor onze betonvloeren omdat het een tijdloze kleur is. U kunt er allerlei kleuren mee combineren en de kleur straalt rust uit. Ook is grijs de authentieke kleur van beton, waardoor de echte betonlook versterkt wordt.

Blauwe en okergele accenten

De woning is sfeervol ingericht met een mooie balans aan kleuren. Grijs is een van de basiskleuren, die natuurlijk terugkomt in de betonvloer, maar ook in de bank en de eetkamerstoelen. Daarnaast zijn blauw en okergeel terugkomende kleuren. Zo zijn er de prachtige fauteuils, de velours eetkamerstoelen en de industriële lamp met gouden kap. Een muur is in de woonkamer blauw geverfd, wat voor nog meer kleur zorgt in de ruimte! Deze kleur blauw komt ook terug in het tapijt en de kussentjes.

Een gietvloer bij u thuis?

Heeft u na het zien van deze foto’s ook interesse in een Design Betonvloer? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u in onze showroom graag meer over de verschillende naadloze vloeren die we bieden. Ook bespreken we de diverse opties met u. Zo zijn er veel verschillende kleuren beschikbaar. U kunt online een vrijblijvende offerte aan vragen, of neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezoek aan de showroom. Coatingvloer.nl levert betonvloeren in heel Nederland.

Ontdek onze blog vol inspiratie

vloer kiezen

7 tips voor een vloer kiezen: zo pakt u dat aan

Staat u op het punt om een nieuwe vloer te kiezen voor uw woning, kantoor of bedrijfspand? Dan weet u als geen ander hoe lastig die keuze is. Er zijn talloze soorten vloeren om uit te kiezen met elk eigen …

Bekijk project
nieuwbouwproject ringers alkmaar

Nieuwbouw Ringers in Alkmaar combineren met moderne gietvloer

De bouw van nieuwbouwproject Ringers in Alkmaar is van start. Ringers bestaat straks uit 273 appartementen verdeeld over drie gebouwen. Fase 1 is nu in de verkoop. Ringers wordt dé nieuwe hotspot van de stad. Toekomstige eigenaren kunnen vast nadenken …

Bekijk project
Ravelijn Diemen

Vrije sector huurwoningen van Ravelijn: maak uw huis af met een gietvloer

Bent u bekend met Ravelijn? Dit nieuwbouwproject biedt een unieke kans om duurzaam te wonen op een locatie die gunstig gelegen is ten opzichte van Amsterdam, in het charmante Diemen. Over Ravelijn Ravelijn omvat een diversiteit aan moderne appartementen, die …

Bekijk project

FAQ: Veelgestelde vragen gietvloeren

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Gietvloeren zijn duurzaam, mede doordat ze zo lang meegaan. Een goed onderhouden gietvloer kunt u wel tien jaar of langer van genieten. Daarom zijn ze ook goed voor uw portemonnee; het is een investering die u zeker terugverdient. Gietvloeren zijn bovendien stevig, naadloos, slijtvast en comfortabel. Er zijn veel soorten gietvloeren, waardoor er voor elke soort ruimte een geschikte optie is: van fabriekspanden tot badkamers.

Hoe duur is een gietvloer per m2?

De prijzen van gietvloeren verschillen sterk onderling. Daarnaast bepalen de arbeidsuren en gebruikte materialen de uiteindelijke totaalprijs van uw nieuwe gietvloer. Om een indicatie te geven: De prijs van een gietvloer in 2024 is gemiddeld € 39 tot € 89 per vierkante meter.

Is een gietvloer duurzaam?

Jazeker. Sterker nog: gietvloeren staan bekend om hun duurzaamheid. Hoe duurzaam de gietvloer is, hangt af van het type dat u kiest. Er worden namelijk verschillende materialen gebruikt. Gietvloeren zijn ook een duurzame keuze omdat ze weinig onderhoud vragen. U verspilt dus niet veel tijd en geld aan dure chemische middelen en schoonmaken.

Kan ik een gietvloer zelf plaatsen?

Wij bij Coatingvloer.nl raden af om zelf een gietvloer te leggen. Het is een ingewikkeld proces en zelfs de kleinste fout kan zorgen voor een slecht resultaat. Laat dus indien mogelijk een deskundige de vloer aanleggen zodat u zeker weet dat elke laag goed hecht en het eindresultaat prachtig is. Wilt u toch (een deel van) de gietvloer zelf leggen? Dan kunt u bijvoorbeeld de ondervloer zelf gereed maken.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.