Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Hittebestendige Ceramix Crete vloer

De Ceramix Crete vloer is een hittebestendige vloer en kan dan ook worden belast tot hoge temperaturen van meer dan 130 graden Celsius. De zware belasting op het gebied van de temperatuur is mogelijk doordat er sprake is van de toepassing van een systeem op basis van polyurethaanharscement. Een standaardvloer …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Hittebestendige Ceramix Crete vloer

De Ceramix Crete vloer is een hittebestendige vloer en kan dan ook worden belast tot hoge temperaturen van meer dan 130 graden Celsius. De zware belasting op het gebied van de temperatuur is mogelijk doordat er sprake is van de toepassing van een systeem op basis van polyurethaanharscement. Een standaardvloer van kunsthard kan dergelijke hoge temperaturen niet aan en zal verweken als de temperatuur boven 50 tot 60 graden Celsius uitkomt.

Veerkrachtigheid van Ceramix Crete vloer

Een Ceramix Crete vloer heeft nog veel meer te bieden. Zo is er sprake van een enorme veerkrachtigheid. Dat betekent dat er in combinatie met de hittebestendigheid sprake is van het bestand zijn tegen thermische schokken van een extreem hoog niveau. Hierdoor is de vloer bij uitstek geschikt voor industrieel gebruik, waarbij de afvoer van kokend water van toepassing is. Het is belangrijk dat de ondergrond door de thermische bewegingen daartegen bestand is.

Afwerking van de Ceramix Crete vloer

U kunt de Ceramix Crete vloer laten afwerken op basis van verschillende kenmerken. Bijvoorbeeld ten aanzien van de dikte. Een Ceramix Crete vloer die met een dikte van 4 mm wordt aangelegd, is bijvoorbeeld geschikt voor een temperatuur tot 60 graden Celsius. Hoe dikker de vloer wordt gelegd des te meer bestand de vloer is tegen hoge temperaturen.

Zo zal er bij een Ceramix Crete vloer die een dikte heeft tussen 4 en 12 millimeter een hittebestendigheid heeft tot 150 graden Celsius indien er sprake is van incidenteel vloeistofcontact met een hoge temperatuur. Er is doorgaans sprake van een toenemend beschermingsniveau van het hechtvlak tegen extreem thermische schokken bij een toenemende laagdikte van de vloer.

Bestand tegen chemicaliën

Een standaard vloer van kunststof is niet op een dusdanige manier bestand tegen chemicaliën als een Ceramix Crete vloer. Als er sprake is van natte procedés in een ruimte geldt dat Ceramix Crete vloeren geschikt zijn voor chemicaliën die in de tabel met een ‘L’ worden aangeduid. Hierbij kan worden opgemerkt dat het van belang is dat er geen lekkende ventielen of pompdichtingen zijn. Bij een aanduiding met ‘NR’ geldt dat de chemicaliën die tot deze groep behoren wel voor beschadiging kunnen zorgen.

Bij vloeistoffen die in de tabel met ‘R’ worden aangeduid, geldt dat er geen beschadiging zal optreden van Ceramix Crete vloeren. Dat is evenmin het geval indien er sprake is van een langdurige periode bloot hebben gestaan aan dit vloeistoftype. Door sterke zuren kan er overigens wel sprake zijn van verkleuring, maar de eigenschappen van de vloer zelf zullen er niet door worden aangetast. Een lange levensduur is dan ook gegarandeerd en met regulier onderhoud blijft de uitstraling behouden.

U kunt contact opnemen met Coating Vloer & Company voor meer informatie over onze Ceramix Crete vloeren.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.