Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Hoe sterk is een gietvloer?

Veel vloeren zijn mooi om te zien, maar gaan niet zo lang mee. Gietvloeren zijn populair vanwege het mooie en moderne design. Maar is een gietvloer ook sterk? En zo ja, hoe sterk is een gietvloer? In dit artikel zal Coatingvloer.nl antwoord geven op de vraag ‘Hoe sterk is een gietvloer?’ IJzersterk …

Voor design & industrie
Duurzame gietvloeren
Brede technische kennis
Showroom in Amsterdam

Hoe sterk is een gietvloer?

Veel vloeren zijn mooi om te zien, maar gaan niet zo lang mee. Gietvloeren zijn populair vanwege het mooie en moderne design. Maar is een gietvloer ook sterk? En zo ja, hoe sterk is een gietvloer? In dit artikel zal Coatingvloer.nl antwoord geven op de vraag ‘Hoe sterk is een gietvloer?’

IJzersterk materiaal

Een gietvloer wordt samengesteld uit diverse soorten kunsthars. Dit materiaal zorgt ervoor dat de vloer licht elastisch is. Hierdoor is een gietvloer erg comfortabel en voelt deze niet hard aan. Aan de andere kant zorgt juist dit materiaal er ook voor dat een gietvloer ijzersterk is en jaren meegaat. Een gietvloer past dan ook in het rijtje van slijtvaste vloeren. Toch zal slijtage altijd liggen aan de belasting van de vloer.

Uiteenlopende toepassingen

Hoe sterk een gietvloer is, hangt af van het materiaal dat is gebruikt. Een gietvloer kan namelijk van verschillende materialen gemaakt worden. Zo biedt Coatingvloer.nl verscheidene toepassingen voor gietvloeren. Een gietvloer in een garage vraagt hele andere eigenschappen als een gietvloer voor een kinderkamer. De ene vloer is de andere niet. Voor zwaardere belasting kunt u beter een epoxy vloer nemen. Voor een gietvloer in de woonkamer is een PU vloer weer meer geschikt. Maar laat u voor de aanschaf van een gietvloer altijd uitgebreid adviseren.

Levensduur gietvloer

De levensduur van een gietvloer hangt dus af van de belasting en het materiaal. Over het algemeen gaan gietvloeren meerdere jaren mee. Maar het is goed om te weten dat een gietvloer wel onderhouden moet worden. Dit komt omdat een doorsnee gietvloer uit vier tot vijf lagen is samengesteld. De bovenste laag heet de toplaag en die kan na verloop van tijd licht slijten. De toplaag kan dan altijd vervangen worden. Dit raden wij in de regel iedere vijf tot zeven jaar aan. Vergelijk dit met een parketvloer die ook af en toe opnieuw geschuurd en gelakt moet worden. Hierna is de vloer weer als nieuw.

Meer weten over ‘Hoe sterk is een gietvloer?

Heeft u vragen over onze gietvloeren? Klikt u dan door naar de pagina ‘veel gestelde vragen’. Heeft u nog een vraag over ‘Hoe sterk is een gietvloer?’ of wilt u verder geadviseerd worden? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk kunt u ook online een vrijblijvende offerte aanvragen. Na enkele werkdagen ontvangt u van ons een op maat gemaakte prijsopgave. Zo heeft u meteen een beeld van het kostenplaatje.

Offerte

Vraag hier uw vrijblijvende prijsopgaaf aan en ontvang deze binnen één werkdag in uw mailbox.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.