Woonbeton concept

Woonbeton is een cementgebonden vloer met een dikte van 5 tot 6 mm. Cement, polymeren, pigment, water en mineralen zijn de hoofdingrediënten van woonbeton. Deze bestandsdelen zorgen voor een unieke, warme en industriële uitstraling in uw woning. Een woonbeton vloer kan worden toegepast in elke ruimte en vormt de basis van uw interieur. Woonbeton is geschikt voor woonhuizen, maar ook voor winkels en kantoren. Doordat een woonbeton vloer naadloos wordt gelegd en een stofvrij karakter heeft, is de vloer gebruiksvriendelijk en zo goed als onderhoudsvrij.

De voordelen van een woonbeton vloer bij Coatingvloer.nl:

 • Sterke en comfortabele vloer
 • Op maat gemaakt door specialisten: altijd een unieke vloer
 • Woonbeton is leverbaar in meerdere kleuren
 • Combinatie met vloerverwarming mogelijk
 • Eén aanspreekpunt voor het hele project

Bekijk meer voordelen van woonbeton.

Assortiment woonbeton

Woonbeton is een populaire keuze voor woningen, maar ook voor kantoorpanden en winkels. We hebben niet alleen grijs woonbeton, u heeft de keuze uit diverse RAL- en NCS-kleuren. Kom langs in onze showroom en bekijk ons assortiment.

Kenmerken van woonbeton

Populairste toepassingBelangrijkste eigenschapSamenstellingAantal kleurenLaagdikteVloerverwarmingPrijs €/m²
Benedenverdieping woningComfort en design10% polyurethaan en 90% beton305,0 mm – 6,0 mm    Vanaf € 73,-

Voor vragen of een gratis prijsberekening neemt u contact met ons op.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening Foto's recente projecten

Woonbeton: ideale vloer voor uw woning

De vele voordelen van woonbeton maken dat deze vloer perfect past in vrijwel iedere ruimte van het huis. De sterke en slijtvaste vloer zorgt ervoor dat er thuis écht geleefd kan worden. Woonbeton trekt niet snel vuil aan en is gemakkelijk te reinigen. Handig dus als u of uw kinderen overgevoelig zijn voor stof. Voor extra comfort combineert u woonbeton met vloerverwarming: de vloer geleidt de warmte goed. Hierdoor heeft u niet alleen een vloer met een stijlvolle en warme uitstraling, de vloer voelt ook nog eens comfortabel aan.

Bekijk meer over de woonbeton vloer in deze video:

Samenstelling en dikte

De woonbeton vloeren van Coatingvloer.nl bestaan voor 90% uit beton en 10% uit polyurethaan. Het beton is opgebouwd uit cement, pigment, water en mineralen. Bij de productie van de vloer maken we enkel gebruik van milieuvriendelijke materialen. Woonbeton behoort met een dikte van 5 tot 6 mm tot een van onze dikste vloeren. Hierdoor is de vloer zeer sterk.

Woonbeton kleuren

Een woonbeton vloer is leverbaar in diverse kleuren. Grijstinten en natureltinten zijn in verschillende variaties beschikbaar. Bij volledig gekleurd beton wordt het woonbeton al gekleurd geleverd door de betoncentrale. Hierdoor is een beschadiging minder snel zichtbaar. Doordat woonbeton bestand is tegen uv-straling, verandert de kleur van de vloer niet.
Bekijk alle kleuren

Woonbeton en vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt ervoor dat een vloer extra comfortabel aanvoelt. Altijd heerlijk warme voeten, ook als u zonder sokken door uw woning loopt. Door het materiaal waar we de woonbeton vloer van maken, wordt de warmte van de vloerverwarming goed vastgehouden. Hiermee bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten.

Verschil woonbeton en gietvloer

We krijgen regelmatig de vraag wat het verschil is tussen woonbeton en een gietvloer. Woonbeton is een cementgebonden vloer. Een gietvloer van polyurethaan of epoxy is een samengesteld synthetisch mengsel van twee of meer componenten dat over een ondervloer wordt aangebracht. Het grootste verschil tussen de twee vloeren is de dikte: woonbeton is vaak een stuk dikker dan een gietvloer. Bekijk hier meer veelgestelde vragen over woonbeton.

 

Woonbeton prijzen

De prijs van een woonbeton vloer is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • De grootte van de ruimte
 • Uw persoonlijke wensen
 • Arbeidskosten
 • Benodigde voorbehandeling van de ondervloer
 • Integratie van vloerverwarming
 • Het gekozen materiaal

Woonbeton prijs per vierkante meter

Een woonbeton vloer kost doorgaans tussen de € 73,- en € 97,- per m². Deze prijs is een indicatie, aangezien de prijs van een woonbeton vloer afhankelijk is van meerdere factoren. We maken voor iedere aanvraag een specifieke offerte, waarbij we rekening houden met uw persoonlijke voorkeuren en woonsituatie.

Woonbeton prijs m2 excl. btwPrijs
Woonbeton 20 – 50 m2 vaste prijs€ 4.675,-
Woonbeton 51 – 100 m2€ 96,83 per m2
Woonbeton 101 – 150 m2€ 80,15 per m2
Woonbeton 151 – 200 m2€ 72,66 per m2

In de meeste gevallen geldt: hoe groter de ruimte, des te lager de woonbeton prijs per vierkante meter. Dit is zeer interessant voor bedrijfspanden, winkels en kantoren. Uiteraard kan een woonbeton vloer ook zeer voordelig zijn voor particulieren. We adviseren om in één keer meerdere ruimtes te laten voorzien van een woonbeton vloer, zodat u bespaart op de kosten.

Lees meer over de prijzen

Burenkorting

Door een groter oppervlak in één keer te voorzien van een woonbeton vloer, daalt de woonbeton prijs aanzienlijk. Daarom ontvangt u bij Coatingvloer.nl korting wanneer u samen met uw buren een woonbeton vloer aanschaft. Hierbij geldt: hoe meer buren, des te hoger uw korting. Zo bespaart u al gauw 35% op uw nieuwe vloer. Lees hier hoe u in aanmerking komt voor burenkorting. Voor meer informatie over onze woonbeton prijzen of voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte neemt u contact met ons op via 020 845 2650.

Vrijblijvende Offerte Bel: 020 845 2650

“We zijn erg blij met onze woonbeton vloer. De specialisten van Coatingvloer.nl hebben ons super geholpen tijdens het gehele proces.”– Linda en Marc uit Naarden

Aanbrengen van een woonbeton vloer

Een woonbeton vloer aanleggen gebeurt vaak in een aantal stappen. In het onderstaande stappenplan beschrijven we hoe onze vakmensen een woonbeton vloer bij u aanleggen.

Stap 1: ondervloer egaliseren

Nagenoeg elk type ondergrond is geschikt om woonbeton op aan te brengen. Het is alleen belangrijk dat de ondervloer vormvast en vlak is. Indien uw ondervloer in slechte staat verkeert, egaliseren we deze voordat we de woonbeton vloer aanbrengen. Het egaliseren valt onder meerwerk.

Stap 2: woonbeton vloer aanbrengen

Onze vakmensen brengen woonbeton op ambachtelijke wijze met de hand aan. Het aantal lagen en de dikte van de lagen die aangebracht worden, zijn afhankelijk van het type woonbeton dat u kiest. De lagen brengen we in zoveel mogelijk vlakken aan om zo een optimaal resultaat te krijgen. Het aanbrengen van de lagen gebeurt in 3 fases:

 • Fase 1: eerste hechtlaag EP Primer X300

Een primer zorgt voor versteviging en verzegeling van de ondergrond. Hierdoor hecht de vloer goed. Om gaatjes in het woonbeton te voorkomen is de primer universeel behandeld, waardoor de ondergrond verzadigd is.

 • Fase 2: tweede hechtlaag EP Primer X300

Om een optimaal resultaat te creëren, brengen onze vakmensen een tweede hechtlaag aan. Beide lagen dienen vervolgens 18 uur te drogen.

 • Fase 3: aanbrengen woonbeton

De derde fase bestaat uit het aanbrengen van het woonbeton. U kiest zelf de afwerking. Na 24 uur mag u de vloer licht belasten.

Stap 3: polijsten en vlinderen van de woonbeton gietlaag

Afhankelijk van het type woonbeton dat u gekozen heeft, polijsten we de woonbeton gietlaag na 2 tot 7 dagen. Door het polijsten komen de diepte van de kleuren en de ambachtelijke verwerking tot hun recht. Dit maakt de woonbeton vloer uniek en erg populair.

Stap 4: afwerking van de woonbeton vloer

Als afwerking en ter bescherming van de vloer brengen we nog twee lagen aan:

 • Steenolie laag

We werken de vloer af met steenolie, zodat de kleuren nog beter tot hun recht komen.

 • PU Strong Topcoat zijdemat

De laatste laag die we aanbrengen is de PU Strong Topcoat zijdemat. Deze toplaag maakt uw vloer extra slijtvast, zodat u nog jarenlang plezier heeft van uw woonbeton vloer.

Woonbeton onderhouden

Een woonbeton vloer is zo goed als onderhoudsvrij. Door de vuilafstotende werking zal de vloer niet snel vies worden. Wanneer de vloer zichtbaar vuil is, kunt u de woonbeton vloer het best schoonmaken met een dweil en koud water. Dweilen met heet water kan strepen op de vloer veroorzaken. U maakt de woonbeton vloer ook eenvoudig schoon door te stofzuigen met een zachte borstel.

Om de vloer netjes te houden, adviseren we om deze niet met schoenen te betreden. Door het inlopen van steentjes, zand of ander vuil van buitenaf beschadigt u de vloer. Daarnaast is het verstandig om viltjes onder tafels en stoelen aan te brengen voor extra bescherming van de woonbeton vloer.

Voor meer informatie over het schoonmaken van uw woonbeton vloer raadpleegt u ons onderhoudsadvies.

Woonbeton door heel Nederland

Coatingvloer.nl is gespecialiseerd in het aanleggen van woonbeton vloeren. Onze specialisten reizen het hele land door om u te voorzien van een prachtige, nieuwe vloer. We zijn onder andere actief in de volgende regio’s:

 • Amsterdam
 • Den Haag
 • Breda
 • Den Bosch
 • Eindhoven
 • Groningen
 • Rotterdam
 • Utrecht

Offerte aanvragen

Neem contact met ons op om direct een offerte aan te vragen. We zijn telefonisch bereikbaar via 020  845 2650 en ons offerteformulier. U ontvangt binnen 5 dagen een voorstel op maat.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Onze gietvloer showroom

Bekijk de woonbeton vloeren in onze showroom

Voel de warme sfeer van woonbeton en ontdek de vele mogelijkheden in onze showroom in Amsterdam. Onze specialisten laten u onze gietvloeren zien, de mogelijke kleuren en kleurcombinaties en geven een eerlijk advies. Op basis van uw wensen geven we een indicatie van de prijs.

Showroom Coatingvloer.nl

Duivendrechtsekade 62
1096 AHAmsterdam

Onze showroom is uitsluitend te bezoeken op afspraak. Maak direct een afspraak door telefonisch contact met ons op te nemen. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur. Uiteraard kunt u ook een afspraak maken per e-mail.

T: 020 845 2650
E: info@coatingvloer.nl

Klanten geven ons een 9.3 / 10 uit 68 waarderingen.