De verschillen tussen een betonnen vloer en woonbeton - Coatingvloer.nl
  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 192 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

De verschillen tussen een betonnen vloer en woonbeton

De verschillen tussen een betonnen vloer en woonbeton

Betonnen vloeren zijn helemaal van nu. Ze passen goed in een industrieel interieur maar ook bij een minimalistisch of modern interieur. Er zijn diverse soorten vloeren die als alternatief voor klassiek beton worden aangeboden. Waaronder woonbeton, een cementgebonden vloer. Op het eerste gezicht is een vloer van woonbeton niet van een betonnen vloer te onderscheiden. Maar er zijn wel degelijk verschillen. Dit zijn de verschillen tussen een vloer van beton en woonbeton:

1. Een betonnen vloer is dikker

Een betonnen vloer is minimaal 7 centimeter dik, daardoor is de vloer moeilijker te combineren met andere vloeren. Er zal onder andere vloeren een onderlaag moeten worden aangebracht om ze op gelijke hoogte te brengen. Er zijn woonbeton vloeren vanaf 3 centimeter dikte.

2. Een betonnen vloer is minder flexibel

Een vloer van beton is erg sterk, maar totaal niet flexibel. De vloer heeft hierdoor kans om te scheuren bij schommelingen in de temperatuur of in de vochtigheidsgraad. Sommige mensen vinden deze scheuren mooi, maar hier kan wel vuil in gaan ophopen. Door het gebrek aan flexibiliteit is een vloer van beton ook niet geschikt om te combineren met vloerverwarming. Want ook dan zal de vloer uitzetten en scheuren.

3. Een betonnen vloer in minder comfortabel

Ook is een betonnen vloer niet heel comfortabel. De vloer is keihard, waardoor het pijn zal doen als iemand valt en er sneller last is van geluidsoverlast. Een vloer van woonbeton is comfortabeler en is zal het geluid beter dempen.

4. Een betonnen vloer is gevoeliger voor vlekken

Helaas is een vloer van beton redelijk gevoelig voor vlekken. Vooral in de keuken is een vloer van beton daarom geen goed idee. Vetvlekken zorgen voor de grootste schade. Een vloer van woonbeton heeft vuil afstotende kenmerken en is daarom makkelijk schoon te maken. Wel is het erg belangrijk dat vlekken direct worden verwijderd met een doek en koud water.

5. Aanbod aan kleuren

De standaard kleur van beton is grijs, maar een betonnen vloer kan ook in andere kleuren worden aangebracht. Dan worden er kleurstoffen aan het beton toegevoegd. Dit is ook mogelijk bij woonbeton, hierbij is de keuze aan kleuren zelfs nog groter. Er zijn veel grijstinten verkrijgbaar, maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

6. De prijs

Een betonnen vloer is goedkoper dan een vloer van woonbeton. Een betonnen vloer kost gemiddeld 40,- per vierkante meter, een vloer van woonbeton kost gemiddeld 80,- per vierkante meter.

Bron afbeelding: Pinterest

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl

Gietvloer onderhoud
Gietvloer onderhoud tips
RC waarde gietvloer
Hoeveel RC waarde heeft de PU Gietvloer Green Line?