Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

De verschillen tussen een betonnen vloer en woonbeton

Betonnen vloeren zijn helemaal van nu. Ze passen goed in een industrieel interieur maar ook bij een minimalistisch of modern interieur. Er zijn diverse soorten vloeren die als alternatief voor klassiek beton worden aangeboden. Waaronder woonbeton, een cementgebonden vloer. Op het eerste gezicht is een vloer van woonbeton niet van een betonnen vloer te onderscheiden. Maar er zijn wel degelijk verschillen. We vergelijken woonbeton met gewoon beton om te laten zien wat voor voordelen woonbeton heeft ten opzichte van een betonnen vloer en we bespreken ook de woonbeton nadelen.

Voordelen en nadelen woonbeton

Door woonbeton met een vloer van klassiek beton te vergelijken worden zowel de woonbeton voordelen als de woonbeton nadelen duidelijk. Woonbeton heeft veel belangrijke eigenschappen die het een betere woningvloer maken dan gewoon beton. De nadelen van woonbeton hebben te maken met het prijskaartje en de duur van aanleggen van een woonbeton vloer. Dit zijn de verschillen tussen een vloer van beton en woonbeton:

1. Een betonnen vloer is dikker

Een betonnen vloer is minimaal 7 centimeter dik, daardoor is de vloer moeilijker te combineren met andere vloeren. Er zal onder andere vloeren een onderlaag moeten worden aangebracht om ze op gelijke hoogte te brengen. Er zijn woonbeton vloeren met een laagdikte vanaf 5,0 – 6,0 millimeter. Daardoor kan woonbeton ook uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming.

2. Een betonnen vloer is minder flexibel

Een vloer van beton is erg sterk, maar totaal niet flexibel. De vloer heeft hierdoor kans om te scheuren bij schommelingen in de temperatuur of in de vochtigheidsgraad. Sommige mensen vinden deze scheuren mooi, maar hier kan wel vuil in gaan ophopen. Door het gebrek aan flexibiliteit is een vloer van beton ook niet geschikt om te combineren met vloerverwarming. Want ook dan zal de vloer uitzetten en scheuren. Woonbeton heeft daarentegen een hogere mate van flexibiliteit door de toevoeging van polyurethaan aan het cementmengsel. Het licht flexibele woonbeton is comfortabel en geschikt voor vloerverwarming.

3. Een betonnen vloer is minder comfortabel

Ook is een betonnen vloer niet heel comfortabel. De vloer is keihard, waardoor het pijn zal doen als iemand valt en er sneller last is van geluidsoverlast. Een vloer van woonbeton is comfortabeler en is zal het geluid beter dempen. Woonbeton heeft dus veel voordelen op het gebied van comfort, flexibiliteit, en geluidsdemping.

4. Een betonnen vloer is gevoeliger voor vlekken

Helaas is een vloer van beton redelijk gevoelig voor vlekken. Vooral in de keuken is een vloer van beton daarom geen goed idee. Vetvlekken zorgen voor de grootste schade. Dit kan ook als een van de woonbeton nadelen worden gezien. Een vloer van woonbeton heeft vuil afstotende kenmerken en is daarom makkelijk schoon te maken. Wel is het erg belangrijk dat vlekken direct worden verwijderd met een doek en koud water.

5. Aanbod aan kleuren

De standaard kleur van beton is grijs, maar een betonnen vloer kan ook in andere kleuren worden aangebracht. Dan worden er kleurstoffen aan het beton toegevoegd. Dit is ook mogelijk bij woonbeton, hierbij is de keuze aan kleuren zelfs nog groter. Er zijn veel grijstinten verkrijgbaar, maar ook andere kleuren zijn mogelijk.

6. De prijs

Een betonnen vloer is goedkoper dan een vloer van woonbeton. Een betonnen vloer kost gemiddeld 40,- per vierkante meter, terwijl een vloer van woonbeton gemiddeld 80,- per vierkante meter kost. Dit prijsverschil komt vooral door het kwaliteitsverschil van beide vloeren. Woonbeton is misschien duurder in aanschaf dan gewoon beton, maar daar krijgt u een hoge kwaliteit vloer waar u lang plezier van heeft voor terug. Door de vele voordelen is woonbeton een goede investering.

7. Nadelen woonbeton: aanleggen kost tijd

Het aanbrengen van woonbeton is een ambachtelijk proces en moet erg nauwkeurig gebeuren voor het allermooiste resultaat. Daardoor duurt het aanleggen van woonbeton gemiddeld 8 tot 10 dagen. Voor we uw woonbeton vloer kunnen aanbrengen moet eerst de ondervloer worden geëgaliseerd. Daarna brengen we laag voor laag de woonbeton vloer aan. Iedere laag moet drogen en volledig uitharden voordat we de volgende laag kunnen aanbrengen.

Wegen de voordelen op tegen de nadelen van woonbeton?

Nu u weet wat belangrijke voor- en nadelen woonbeton zijn, kunt u de afweging maken. Woonbeton heeft meer voordelen dan nadelen en is zeker voor woningen, kantoren en winkelpanden een uitstekende keuze. Mocht u nog twijfelen of woonbeton een goede keuze is in uw ruimte dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wilt u weten wat woonbeton kost voor uw situatie, vraag dan direct een vrijblijvende prijsopgave aan.

Bron afbeelding: Pinterest

Vrijblijvende offerte

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan en ontvang deze binnen 1 werkdag in uw mail box.

Showroom
Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken

Contact
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.