Veelgestelde vragen over gietvloeren

Veelgestelde vragen Gietvloeren

  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 145 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

Veelgestelde vragen over gietvloeren

Er worden regelmatig dezelfde vragen aan ons gesteld die betrekking hebben op gietvloeren. De vragen die het meest worden gesteld, worden hieronder beantwoord. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Coatingvloer.nl als u een specifieke vraag heeft of algemene informatie wenst over onze gietvloeren.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is – zoals de naam al verklapt – een gegoten vloer. Het is een afdeklaag die op een dragende vloer wordt aangebracht. Gietvloeren winnen de laatste jaren flink aan populariteit.

In welke kleuren kan een gietvloer geleverd worden?

Een gietvloer kan in alle kleuren geleverd worden. Er zijn standaard 66 kleuren beschikbaar. Mocht u een andere kleur wensen dan is het mogelijk om de kleur te maken op basis van alle kleuren van RAL of NCS. Er zijn tevens mogelijkheden om kleuren met elkaar te combineren om zo een origineel effect te creëren. Er is een kleurenkaart beschikbaar en uiteraard kunt u ook in onze showroom kennismaken met de kleuren voor gietvloeren.

Kan ik de gietvloer alleen bestellen bij Coatingvloer.nl of brengen jullie deze ook aan?

Indien u een gietvloer bij ons aanschaft, zorgen wij voor het volledige proces tot en met het aanbrengen. Wij hebben specialisten beschikbaar die dagelijks gietvloeren aanbrengen en een ruime ervaring hebben in allerlei soorten projecten. Overigens zijn wij in heel Nederland actief en bent u verzekerd van vakmanschap als het gaat om het samenstellen en aanbrengen van de perfecte gietvloer.

Hoeveel tijd kost het om een gietvloer aan te brengen?

Het duurt drie tot vijf dagen voordat een gietvloer is aangebracht. Bij het aanbrengen van een gietvloer komen ook andere werkzaamheden om de hoek kijken. Daarbij kunt u denken aan een voorbehandeling, laten drogen en uiteindelijke afwerking van de gietvloer. In totaal kan het anderhalve week duren voordat de gietvloer gereed is om in gebruik te nemen.

Kan ik een gietvloer met vloerverwarming combineren?

Dat kan zeker. Een gietvloer is zelfs ideaal om met vloerverwarming te combineren. Het voordeel is namelijk dat een gietvloer de warmte heel snel overneemt en u niet met koude voeten hoeft te zitten.

Kan ik een gietvloer aan laten brengen over een cementvloer?

Gietvloeren zijn heel geschikt om over verschillende soorten ondergronden aan te brengen. Het kan daarbij gaan om een betonvloer, cementvloer of anhydriet vloer. Wel is het van groot belang dat de ondervloer vlak is om een strak resultaat te krijgen tijdens het gieten van de vloer. Uiteraard is het mogelijk dat wij de voorbereidende werkzaamheden overnemen. U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen voor meer informatie.

Is het nodig de gietvloer tegen krassen te beschermen?

Een gietvloer is slijtvast, maar u kunt het beste wel met een aantal aspecten rekening houden om krasjes te voorkomen. Bijvoorbeeld door een schoonloopmat bij de voordeur neer te leggen. Zand onder schoenen mee naar binnen nemen, kan namelijk voor krasjes zorgen. De schoenen uitdoen bij het betreden van de ruimte is uiteraard ook een optie. Verder kunt u viltjes onder poten van meubelen aanbrengen en zware meubelstukken maar beter niet verschuiven. Optillen en verplaatsen van de meubels is een goed alternatief.

Moet ik ook onderhoud plegen aan de gietvloer?

Er is geen groot onderhoud nodig. Uiteraard kunt u de gietvloer wel reinigen en dat afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden (huisdieren en kinderen) dagelijks of minder vaak doen. U krijgt van ons bij de aanschaf van een gietvloer uiteraard een schoonmaakadvies. In ieder geval wordt het afgeraden om agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, zoals bleek. Dergelijke middelen kunnen de vloer namelijk beschadigingen. U kunt de vloer op het gebied van schoonmaak stofzuigen, dweilen of een stofwisser gebruiken. Verder wordt voor een periodieke reiniging aangeraden om de vloer met een waterstofzuiger te schrobben. Na ongeveer vijf jaar of meer kunt u afhankelijk van de conditie van de toplaag een nieuwe toplaag laten aanbrengen.

Kan ik nu alvast een gietvloer bestellen voor mijn nieuwe woning?

Het is zeker mogelijk om al in een vroeg stadium een gietvloer voor uw nieuwbouwwoning aan te schaffen. De dekvloer ligt er doorgaans al snel in en het voordeel is dat wij dan net voor de oplevering al uw gietvloer kunnen aanbrengen. U kunt bij de oplevering dan meteen al profiteren van alle voordelen van uw gietvloer.

Kan een gietvloer in de badkamer?

Het is mogelijk om een gietvloer in uw badkamer aan te brengen. Dat zorgt voor een ruimtelijk effect en bovendien zijn er geen naden en is de gietvloer vloeistofbestendig. Het is bovendien een hygiënische vloer en gemakkelijk schoon te maken.

Wat is het verschil tussen epoxy en polyurethaan bij gietvloeren?

Een polyurethaan gietvloer is zachter en flexibeler in vergelijking met een epoxy gietvloer. Epoxy is harder en tegen zware belasting bestand. Epoxyvloeren zijn aan de andere kant wel meer gevoeliger voor scheurtjes, zodat een gedegen voorbehandeling van de ondergrond van groot belang is. Polyurethaan kan onder meer over betonnen en houten ondervloeren aangebracht worden.

Hoelang gaat een gietvloer mee?

Een gietvloer die goed wordt onderhouden, gaat ongeveer vijftien tot twintig jaar mee. De toplaag kan afhankelijk van de staat van de vloer al wel eerder worden vervangen.

Hoe kan ik een offerte aanvragen?

U kunt een offerte online aanvragen bij Coatingvloer.nl via het daarvoor beschikbare aanvraagformulier. Of u kunt een afspraak maken om onze showroom te bezoeken, waarna u eveneens een prijsopgave kunt ontvangen.

Meer informatie

Mocht u meer informatie wensen over onze gietvloeren of heeft u een specifiek vraag, waar het antwoord hier niet op is gegeven, dan kunt u ons bellen via 020 845 26 50.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl