Stappenplan: een gietvloer aanleggen - Coatingvloer.nl

Stappenplan: een gietvloer aanleggen

Stappenplan: een gietvloer aanleggen

Coatingvloer.nl is de specialist op het gebied van gietvloeren. Dagelijks adviseren we bedrijven en particulieren over de praktische voordelen van een gietvloer en gaan onze vakmensen op locatie aan de slag om de gietvloeren aan te leggen.

Het daadwerkelijk aanleggen van een gietvloer duurt drie tot vijf dagen, maar inclusief voorbehandeling, droogtijd en afwerking van de gietvloer duurt het ongeveer anderhalve week voordat u de vloer in gebruik kunt nemen.

Een gietvloer aanleggen in vijf stappen

Het proces van de aanleg van een gietvloer begint bij het voorbereiden van de ondervloer en eindigt bij het beschermen van de gietvloer. Het totale proces bestaat uit vijf stappen:

  1. Ondervloer voorbereiden

De eerste stap is het voorbereiden van de ondervloer. Bij het aanleggen van een gietvloer is het belangrijk dat de ondergrond volledig egaal is. Alleen op die manier is het mogelijk een strakke gietvloer aan te leggen. Daarom controleren we de ondergrond op oneffenheden. Is de ondervloer niet helemaal egaal? Dan kunnen we de ondervloer egaliseren of de bovenste laag van de vloer machinaal opruwen.

  1. Primer aanbrengen

De tweede stap is het aanbrengen van de primer op de ondervloer. De primer verstevigt de ondergrond, maar verbetert ook de hechting van de gietvloer aan de ondergrond. Vooral bij een minder poreuze ondergrond speelt de primer een belangrijke rol. De primer zorgt er bovendien voor dat de gietvloer niet te diep in de ondergrond trekt. Welke primer wordt aangebracht, is afhankelijk van de ondergrond. Een primer moet minimaal 12 uur drogen voordat de volgende stap kan worden uitgevoerd.

  1. Schraplaag aanbrengen

De schraplaag, ook wel de screedlaag genoemd, vult de laatste oneffenheden in de vloer op. De taai elastische eigenschappen van de schraplaag zorgen voor een egale ondergrond voor de gietvloer. De schraplaag heeft ongeveer 18 uur nodig om te drogen bij een gemiddelde temperatuur van 20 graden.

  1. Gietvloer aanleggen

Na het aanbrengen van de schraplaag is het voorbereidende werk afgerond. Nu kunnen we beginnen met het echte werk: het aanleggen van de gietvloer! We werken van buiten naar binnen, dus starten aan de buitenrand en werken langzaam naar het midden toe. Het aanleggen van de gietvloer wordt volledig met de hand uitgevoerd.

  1. Gietvloer beschermen

De laatste stap in het proces is het beschermen van de gietvloer. Dit gebeurt met een topcoat, een soort transparante lak die zorgt voor een matte afwerking en bescherming van de vloer. Deze laag beschermt de vloer tegen sporen van dagelijks gebruik. Het is mogelijk om deze beschermlaag na enkele jaren opnieuw aan te laten brengen.

Vragen over de aanleg van uw gietvoer?

Heeft u vragen over het aanleggen van een gietvloer of wilt u meer weten over het proces? Neem dan contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen met plezier en voorzien u van passend advies over uw (toekomstige) gietvloer.

bel: 020 845 2650

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl

Prijs van een gietvloer
De prijs van een gietvloer in vergelijking met andere vloeren
5 voordelen van woonbeton
5 voordelen van woonbeton