Verschil rubber gietvloer - Coatingvloer.nl - advies van de vakman
Verschil rubber gietvloer

Verschil rubber gietvloer

Verschil rubber gietvloer

Verschil rubber gietvloer

Verschil rubber gietvloer

Verschil rubber gietvloer

  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 145 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

Verschil rubber gietvloer

Hij is weer terug van weggeweest: de rubberen vloer. Dit materiaal werd als eerste op vliegvelden en stationshallen op de grond gelegd. Maar niet alleen daar, in de jaren 70 begon men rubber ook in huis toe te passen. Dit werd echter geen groot succes. Inmiddels zijn er meerdere kleuren en reliëfs beschikbaar. Daarom wordt rubber weer populairder. In dit artikel praten we je bij over het verschil rubber gietvloer.

Toepassingsmogelijkheden rubber gietvloer

Rubber is in opkomst. Dit materiaal wordt met name in badkamers en keukens toegepast. Rubber kan aangenaam zacht aan je voeten voelen. Helaas kan rubber niet al te veel belasting aan. Een gietvloer daarentegen kent vele toepassingen en is slijtvast. Dit komt doordat verschillende soorten kunsthars en materialen gemengd kunnen worden. Op die manier is er voor iedere ruimte wel een geschikte vloer. Gelukkig voelt een gietvloer ook aangenaam en comfortabel aan. Het materiaal is licht elastisch en tegelijk oersterk. De vloer kan dus wel tegen een stootje. Bij een rubberen vloer moet je iets beter opletten.

Hygiëne

Op het gebied van hygiëne is het verschil tussen rubber en een gietvloer nogal groot. Rubber is niet heel ideaal om schoon te houden. Het materiaal trekt uit zichzelf makkelijk vuil aan. Als een rubberen vloer ook nog uit tegels bestaat of reliëf heeft, blijft er nog makkelijker stof en vuil achter in de vloer. Bovendien kan rubber, als het nat is, gevaarlijk glad zijn. Dit maakt het schoonmaken er niet makkelijker op. Een gietvloer is in dat geval hygiënischer. Doordat de vloer glad en naadloos is, is deze makkelijk schoon te houden. De gietvloer behoort dan ook tot de top van meest hygiënische vloeren.

Design

Het leuke aan een rubberen vloer is dat je met reliëf kan spelen. Hiermee kun je grappige effecten toevoegen aan je interieur. Kies je voor een wat meer tijdloos design, dan is een gietvloer een betere optie. Ook kun je met een rubberen vloer kiezen voor contrasterende tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een schaakbordeffect creëren. Houd er wel rekening mee dat rubber soms kan gaan vlekken. Dat is zeker met verschillende kleuren vervelend. Een gietvloer wordt over het algemeen in een kleur (met kleurnuances) gelegd. Je kunt er echter voor kiezen om bijvoorbeeld een logo in je gietvloer te laten aanbrengen.

Meer weten?

De verschillen rubber gietvloer zijn dus enorm. Wil je meer weten over een gietvloer en de praktische voordelen? Klik dan door naar de pagina “Meest gestelde vragen”. Ook kun je natuurlijk contact met ons opnemen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl