De prijs van een gietvloer in vergelijking met andere vloeren - Coatingvloer.nl

De prijs van een gietvloer in vergelijking met andere vloeren

De prijs van een gietvloer in vergelijking met andere vloeren

Een gietvloer is een vloer van erg goede kwaliteit die jaren mee gaat. Ook wordt een gietvloer door een team van specialisten aangelegd. Daarom ligt de gemiddelde prijs van een gietvloer iets hoger dan prijzen voor andere vloertypes. Twijfel je tussen een gietvloer en een ander soort vloer en vind je de prijs belangrijk? Lees dan verder, want in deze blog vertellen we je hoeveel een gietvloer kost in vergelijking met andere vloeren.

De prijs van een gietvloer

De gietvloer prijs is van meerdere factoren afhankelijk. Ten eerste maakt de grootte van het oppervlakte een verschil. Want hoe groter het oppervlakte, hoe lager de prijs per vierkante meter. Daarom is het bijvoorbeeld interessant om in een woning op de gehele benedenverdieping een gietvloer te laten aanbrengen. Maar ook voor bedrijven met grote showrooms of grote fabriekshallen is een gietvloer daarom interessant. Andere factoren die een effect hebben op de prijs van een gietvloer zijn de arbeidskosten, de staat van de ondervloer en eventuele extra’s zoals vloerverwarming.

Omdat zoveel factoren een effect hebben op de prijs is het niet mogelijk om een vaste prijs te geven voor een gietvloer. Daarnaast verschillen de kosten per soort gietvloer ook nog eens. Zo is een gietvloer op basis van epoxy goedkoper dan een PU gietvloer. Woonbeton is daarentegen juist weer duurder dan een PU gietvloer. Dit zijn de gemiddelde prijzen per type gietvloer:

Oppervlak gietvloer

Gietvloer 20 – 50 m2 Gietvloer 51 – 100 m2 Gietvloer 101 – 150 m2 Gietvloer 151 – 200 m2

Gietvloer prijs

Vaste prijs* ex. btw Prijs per m2 ex. btw Prijs per m2 ex. btw Prijs per m2 ex. btw

PU gietvloer

€ 3.750,- € 76,- € 63,- € 52,-

Epoxy gietvloer

€ 3.150,- € 72,- € 50,- € 45,-

Woonbeton

€ 4.675,- € 97,- € 81,- € 73,-

Epoxy coatingvloer

€ 2.000,- € 41,- € 28,- € 26,-

* Bij een gietvloer van minder dan 50 m2 betaalt u een vaste prijs. Het is daarom voordeliger om een groter oppervlak te laten voorzien van een gietvloer. 

De prijs van tapijt

Tapijt is een totaal ander soort vloerbedekking dan een gietvloer. Vooral qua uitstraling zijn de twee totaal verschillend. Maar ook de prijs van tapijt verschilt met de gemiddelde prijs van een gietvloer. De gemiddelde prijs voor tapijt is namelijk €30,- per vierkante meter. Wanneer je twijfelt tussen tapijt en een gietvloer dan is het goed om ook alle andere grote verschillen te overwegen. Zo is een gietvloer duurzamer, makkelijker schoon te houden en kan een gietvloer worden aangelegd in combinatie met vloerverwarming. Tapijt is zachter en comfortabeler maar kan niet worden gecombineerd met vloerverwarming.

De prijs van linoleum

Linoleum lijkt qua uitstraling wel op een gietvloer. De vloer is strak en in veel kleuren verkrijgbaar. Maar één van de grote verschillen is dat linoleum er minder natuurlijk uitziet. Ook zijn er naden in de vloer te zien. Vaak is de prijs van linoleum dan ook lager dan die van een gietvloer. Linoleum kost gemiddeld €40,- per vierkante meter.

De prijs van steen

Een stenen vloer heeft ook veel overeenkomsten met een gietvloer. Zo heeft een stenen vloer  ook een natuurlijke uitstraling, is de vloer hygiënisch en gaat de vloer goed samen met vloerverwarming. Wel is een stenen vloer iets minder strak dan een gietvloer, want bij steen zijn er voegen te zien. De prijs van een stenen vloer kan alle kanten op gaan. Er zijn al stenen vloeren van €20,- per vierkante meter, maar de prijs kan oplopen tot €80,- per vierkante meter.

De prijs van hout

Hout blijft een geliefde optie als vloerbedekking. Een houten vloer heeft een totaal andere uitstraling dan een gietvloer. Hout is iets klassieker en heeft het een warmere uitstraling. Qua prijs ligt de gemiddelde prijs van een houten vloer iets lager dan die van een gietvloer. Je betaalt voor een houten vloer gemiddeld €40,- per vierkante meter.

Bron afbeelding: Pinterest

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl

Kop Blok: wonen met gietvloer van Coatingvloer.nl
stappenplan gietvloer aanleggen
Stappenplan: een gietvloer aanleggen