Best beoordeelde gietvloer specialist met 268 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Hoe sterk is een gietvloer?

Veel vloeren zijn mooi om te zien, maar gaan niet zo lang mee. Gietvloeren zijn populair vanwege het mooie en moderne design. Maar is een gietvloer ook sterk? En zo ja, hoe sterk is een gietvloer? In dit artikel zal Coatingvloer.nl antwoord geven op de vraag ‘Hoe sterk is een gietvloer?’

IJzersterk materiaal

Een gietvloer wordt samengesteld uit diverse soorten kunsthars. Dit materiaal zorgt ervoor dat de vloer licht elastisch is. Hierdoor is een gietvloer erg comfortabel en voelt deze niet hard aan. Aan de andere kant zorgt juist dit materiaal er ook voor dat een gietvloer ijzersterk is en jaren meegaat. Een gietvloer past dan ook in het rijtje van slijtvaste vloeren. Toch zal slijtage altijd liggen aan de belasting van de vloer.

Uiteenlopende toepassingen

Hoe sterk een gietvloer is, hangt af van het materiaal dat is gebruikt. Een gietvloer kan namelijk van verschillende materialen gemaakt worden. Zo biedt Coatingvloer.nl verscheidene toepassingen voor gietvloeren. Een gietvloer in een garage vraagt hele andere eigenschappen als een gietvloer voor een kinderkamer. De ene vloer is de andere niet. Voor zwaardere belasting kunt u beter een epoxy vloer nemen. Voor een gietvloer in de woonkamer is een PU vloer weer meer geschikt. Maar laat u voor de aanschaf van een gietvloer altijd uitgebreid adviseren.

Levensduur gietvloer

De levensduur van een gietvloer hangt dus af van de belasting en het materiaal. Over het algemeen gaan gietvloeren meerdere jaren mee. Maar het is goed om te weten dat een gietvloer wel onderhouden moet worden. Dit komt omdat een doorsnee gietvloer uit vier tot vijf lagen is samengesteld. De bovenste laag heet de toplaag en die kan na verloop van tijd licht slijten. De toplaag kan dan altijd vervangen worden. Dit raden wij in de regel iedere vijf tot zeven jaar aan. Vergelijk dit met een parketvloer die ook af en toe opnieuw geschuurd en gelakt moet worden. Hierna is de vloer weer als nieuw.

Meer weten over ‘Hoe sterk is een gietvloer?

Heeft u vragen over onze gietvloeren? Klikt u dan door naar de pagina ‘veel gestelde vragen’. Heeft u nog een vraag over ‘Hoe sterk is een gietvloer?’ of wilt u verder geadviseerd worden? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk kunt u ook online een vrijblijvende offerte aanvragen. Na enkele werkdagen ontvangt u van ons een op maat gemaakte prijsopgave. Zo heeft u meteen een beeld van het kostenplaatje.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan