Gietvloeren in woningen: geschikt voor vloerverwarming
gietvloeren van designbeton

Gietvloeren van designbeton

gietvloeren in betonlook

Gietvloeren in betonlook

gietvloer naadloos

Gietvloer naadloos

betonlook gietvloer

Betonlook gietvloer

gietvloeren

Gietvloeren

gietvloeren voor woning

Gietvloeren voor woning

Gietvloeren in woningen

Gietvloeren in woningen zijn voor elk interieur een echte aanwinst. Dat wordt niet zomaar gezegd. Als u naar een vloer in uw huis wilt kijken die er fantastisch uitziet, fijn aanvoelt onder de voeten en die u met plezier schoonmaakt door het grote schoonmaakgemak dan is een gietvloer van Coatingvloer.nl de beste keuze. Dit is nog slechts een beknopte toelichting op gietvloeren in woningen. Er valt namelijk nog veel meer te zeggen over deze aanwinst die als een perfecte basis in uw huis kan komen te liggen. Bijvoorbeeld over de unieke krachtige en comfortabele eigenschappen, maar vooral ook over de bijzondere uitstraling.

Van industriële vloeren naar gietvloeren in woningen

Kunststof is de basis voor gietvloeren in woningen. Decennia geleden werden kunststof gietvloeren vooral in de industriële sector toegepast. Deze vloeren zijn oersterk, leverbaar in vele kleuren en kunnen naar wens afgewerkt worden. De hardheid van deze epoxyvloeren maakten de gietvloeren voor woningen minder geschikt. In plaats van epoxy werd overgestapt naar polyurethaan om er comfortabele en licht elastische vloeren van te maken, zodat de kunststof vloer perfect werd gemaakt om in woningen toe te passen. Coatingvloer.nl bedient al jarenlang zowel de particuliere markt met gietvloeren die op maat worden gemaakt. De volgende eigenschappen zijn dan standaard van toepassing:

  • Naadloos
  • Stijlvol
  • Hygiënisch
  • Onderhoudsgemak
  • Alle kleuren beschikbaar
  • Ook in betonlook
  • Slijtvast
  • Comfortabel
  • Optie combinatie met vloerverwarming

Gietvloeren in woningen voor optimaal comfort

Gietvloeren in woningen vormen een uitstekende basis voor optimaal comfort in meerder opzichten. Polyurethaan is de kunsthars waar gebruik van wordt gemaakt bij de toepassing van gietvloeren in woningen. De kunsthars beschikt over elastische eigenschappen en over kenmerken die ervoor zorgen dat de vloer de warmte uit de omgeving aanneemt. Dit zorgt voor een hoog niveau van comfort. Het comfort wordt eveneens ervaren door het praktische gemak van de schoonmaak. U hoeft niet hard te boenen, maar kunt het stof en vuil heel gemakkelijk opvegen of met de stofzuiger opzuigen. Het spreekt voor zich dat deze vloer heel hygiënisch is, want de vloer wordt naadloos aangebracht.

En een gietvloer biedt nog meer praktische voordelen. Meer informatie daarover vindt u op de pagina?s over onze vloersystemen, maar we kunnen u vast verklappen dat een gietvloer bijvoorbeeld heel makkelijk te combineren is met vloerverwarming, een geluiddempende werking heeft en heerlijk is om op te lopen. Zelfs met blote voeten, want een kunststofvloer neemt altijd de omgevingstemperatuur aan.

Gietvloeren: mooi en duurzaam

We krijgen ook regelmatig vragen van particulieren over de voor- en nadelen van kunststofvloeren in woningen. We zullen eerlijk tegen u zijn: een gietvloer is, net als andere vloersystemen, gevoelig voor beschadiging en slijtage. Maar we willen daar wel aan toevoegen dat een gietvloer gemiddeld 20 jaar meegaat, en dat hij bovendien door de jaren heen steeds mooier wordt, ondanks kleine beschadigingen. Die beschadigingen zijn overigens ook relatief eenvoudig te repareren.

De voordelen die een gietvloer biedt, wegen in onze ogen ruimschoots op tegen eventuele nadelen. Zo zijn de gietvloeren van Coating Vloer & Company bijvoorbeeld stofvrij en zeer eenvoudig schoon te houden: stofzuigen met een zachte borstel en eventueel nadweilen met koud water (zonder schoonmaakmiddel!) is genoeg. Onze vloeren zijn vochtbestendig en vloeistofdicht, dus nare vlekken van bijvoorbeeld omgegooide drankjes zijn verleden tijd.

Gietvloer in woningen aanbrengen

Gietvloeren in woningen worden door het eigen applicatieteam van Coatingvloer.nl aangebracht. Er worden een aantal stappen doorlopen, waarbij het van belang is dat de ondergrond goed genoeg is om de gietvloer op aan te brengen. Uiteraard kunnen wij werkzaamheden uitvoeren om de ondergrond goed voor te bereiden. De eerste stap die daarna volgt, is het aanbrengen van een hechtingslaag in de vorm van primer. Vervolgens komt de schraplaag, waarna de gietvloer wordt geplaatst en afgelakt wordt. U dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat iedere laag goed moet drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. U wordt tijdens het hele traject begeleid en uitgebreid geïnformeerd over de stappen die doorlopen worden.

Prijzen

Prijzen van gietvloeren in woningen variëren qua aantal m2 en zijn daarnaast afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt. Wij kunnen u een indicatie geven van de prijzen, maar ook een concreet prijsvoorstel doen als u een offerte aanvraagt.

Oppervlakte

Wij gaan uit van de oppervlakte als het gaat om het bepalen van de prijzen van gietvloeren in woningen. Bij meer m2 daalt de m2 prijs. Om een voorbeeld te geven: als u een gietvloer van 20 m2 tot 50 m2 aanschaft, geldt er een indicatieve vaste prijs van 3.750 euro. Bij een groter oppervlak wordt er gerekend met een m2 prijs van 76 euro voor dezelfde polyurethaan gietvloer als het gaat om 51 tot 100 m2. Zo daalt de prijs verder naar 63 euro en 52 euro per m2 afhankelijk van het oppervlak.

Materiaalkeuze

Er zijn meerdere opties mogelijk voor gietvloeren in woningen. Polyurethaan is bijvoorbeeld voordeliger in vergelijking met woonbeton.

Werkzaam in heel Nederland

Coatingvloer.nl werkt overal in Nederland en is specialist in het aanbrengen van gietvloeren in woningen. Wij zijn onder meer werkzaam in onderstaande regio´s:

Offerte aanvraag?

U kunt vrijblijvend via het formulier op deze website een offerte voor gietvloeren in woningen aanvragen. Voor meer informatie kunt u bellen naar 020-845265. U kunt bovendien de showroom van Coatingvloer.nl op afspraak bezoeken.
vrijblijvende offerte

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl