Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Is een gietvloer waterdicht?

Heeft u een nieuwbouwhuis of bent u zich aan het oriënteren op een nieuwe vloer? Dan komt u al snel voor enkele ingewikkelde keuzes te staan. Uw vloer moet waarschijnlijk sterk, mooi en duurzaam zijn. Een gietvloer is dit allemaal. Maar is een gietvloer waterdicht? Jazeker, een gietvloer is vloeistofdicht. We vertellen u graag meer.

Waarom een waterdichte vloer?

Waarom zou u eigenlijk een waterdichte vloer willen? Vloeroplossingen zoals tapijt of hout zijn niet bestand tegen water. Dit kan soms problemen opleveren. Bijvoorbeeld als er eens een beker drinken omgaat. Zeker in een huishouden met kinderen is een waterdichte vloer geen overbodige luxe. Er valt niet alleen geregeld wat om, ook moet men makkelijk kunnen schoonmaken. Een vloeistofdichte vloer is daarom een stuk hygiënischer dan vloeren die deze eigenschap niet hebben.

Is een gietvloer waterdicht?

Een gietvloer is gemaakt van kunsthars. Dit licht elastische materiaal is volledig vloeistofdicht. Dus op de vraag: ‘Is een gietvloer waterdicht?’ kan volmondig ja worden gezegd. Hierdoor hoeft u met een gietvloer niet op te letten met water dat rond spettert. Wel is het beter dat u vloeistoffen met sterke kleuring direct weghaalt. Denk bijvoorbeeld aan rode wijn. Als u dat niet doet, kan het zijn dat de vloeistof een verkleuring achterlaat.

Toepassingen met een vloeistofdichte vloer

Omdat een gietvloer waterdicht is, kan deze door het hele huis gelegd worden. Dus ook in de keuken en badkamer. In de keuken is een gietvloer ideaal. Maar wist u dat een gietvloer in de badkamer ook vele voordelen heeft? Doordat de vloer egaal en naadloos is, blijft er geen vocht achter in voegen tussen tegels. Dit maakt uw badkamer een stuk hygiënischer. En wat is er nou fijner om na een bad of douche op een comfortabele gietvloer te stappen? Is een gietvloer waterdicht? Gelukkig wel!

Meer weten?

Zijn er vragen overgebleven na het lezen van onze uitleg? Of wilt u zich laten adviseren? Neem dan contact met ons op. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo heeft u meteen een beeld van het kostenplaatje.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.