Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Gietvloer over tegels

De specialist in het leggen van een gietvloer over tegels

Een gietvloer kan in principe over vrijwel elke ondergrond heen aangebracht worden. Een gietvloer over tegels aanbrengen is dus ook mogelijk.

Voor het aanbrengen van een gietvloer over tegels is echter meestal wel meer voorbereiding nodig dan bij een kale ondervloer. De ondervloer moet namelijk geheel vlak en strak zijn voordat een gietvloer kan worden aangebracht, en aangezien er tussen tegels voegen zitten en er sprake kan zijn van hoogteverschil tussen de tegels onderling, moet de tegelvloer goed geëgaliseerd worden. Bovendien moet de vloer, voordat de gietvloer over tegels kan worden aangebracht, grondig machinaal geschuurd worden. Dit heeft te maken met het glazuur dat op de tegels zit: dit voorkomt een stevige hechting van de gietvloer en moet dus eerst verwijderd worden.

Gietvloer over tegels bespaart tijd en geld

Als de huidige tegelvloer in goede staat is, dan raden we in veel gevallen aan om de gietvloer over tegels aan te laten brengen. Dit scheelt u veel tijd, want de tegelvloer hoeft niet eerst uitgebikt te worden. Dit is overigens ook een geldbesparende keuze, omdat het verwijderen van de tegelvloer meer kost dan het egaliseren. Kortom, met een gietvloer over tegels bespaart u tijd en geld.

Werkwijze gietvloer over tegels aanleggen

De gietvloerspecialisten van Coatingvloer.nl hebben ruime ervaring met het aanbrengen van gietvloeren op allerlei soorten ondergronden. We beschikken bovendien over de benodigde eersteklas apparatuur om een gietvloer over tegels aan te kunnen brengen. Een van onze vakmensen zal voorafgaand aan het traject naar uw tegelvloer komen kijken, om te kunnen beoordelen welke mate van voorbereiding nodig is. We bespreken deze voorbereidende werkzaamheden altijd met u. Zo kunnen we de voorbereiding van de ondergrond direct meenemen in de prijsberekening, waardoor u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan als u onze factuur ontvangt.

Waarom we uw gietvloer over een bestaande vloer aanbrengen

In woningen waar al een bestaande vloer ligt is het mogelijk om de gietvloer hier overheen aan te brengen of om de oude vloer eerst te laten verwijderen. Als de staat van de oude vloer goed genoeg is kunnen we uw gietvloer over de bestaande vloer, zoals een tegelvloer, aanbrengen. Waarom zou u hiervoor kiezen? We zetten hier de voordelen van een gietvloer over tegels aanbrengen op een rij:

 1. Er is geen uitbraak van uw bestaande vloer nodig. We leggen de gietvloer er gewoon bovenop, dit betekent minder werkzaamheden.
 2. Door de minieme laagdikte van een gietvloer kan deze over de huidige vloer geplaatst worden zonder dat de vloer veel hoger komt te liggen. Deuren inkorten is dus onnodig.
 3. Tegelvloeren hebben voegen waar vuil in gaat zitten, hoe goed u ook schoonmaakt. Daarentegen zijn gietvloeren volledig naadloos.
 4. Ligt er vloerverwarming onder uw tegelvloer? Gietvloeren zijn uitstekende warmtegeleiders.

Hoe bereiden we uw tegelvloer voor op een gietvloer?

De voorbereidingen voorafgaand aan een gietvloer over uw tegelvloer aanleggen bestaan uit het onderzoeken van de staat van de plavuizen en het repareren van eventuele oneffenheden. Dit is noodzakelijk om een perfect strakke gietvloer te kunnen maken. Tijdens ons eerste bezoek inspecteren we uw bestaande tegelvloer. Voor we de gietvloer kunnen aanbrengen moet de tegelvloer een stabiele ondervloer vormen. Dit betekent dat de vloer egaal is, er mogen geen loszittende tegels bij zitten. Ook plavuizen waarvan hoeken missen of waarin barsten zitten moeten worden behandeld voor we de gietvloer er overheen kunnen gieten. Eventueel brengen we een egaline vloer over de tegels aan voor we de gietvloer plaatsen.

Als de beschadigingen aan de tegelvloer te groot zijn of als er te veel tegels losliggen, gaan we toch over tot het verwijderen van de tegelvloer. Mocht dit nodig zijn dan stellen we u daarover bij het inspectiebezoek op de hoogte.

De gietvloeren van Coatingvloer.nl zijn altijd:

 • Naadloos
 • Snel belastbaar
 • Veilig
 • Vloeistofdicht
 • Slijtvast
 • Stofvrij
 • Krasbestendig
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Prijstechnisch aantrekkelijk
 • Leverbaar in talloze kleuren

Meer over gietvloer over tegels aanleggen

Voor meer informatie en advies over het laten aanbrengen van een gietvloer over tegels kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 020-8452650. U kunt via deze website ook meteen een vrijblijvende offerte aanvragen.

Bekijk ook onze andere vloeren:

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.