Gietvloer onderhoud tips - Coatingvloer.nl

Gietvloer onderhoud tips

Gietvloer onderhoud tips

Een gietvloer is een kwalitatieve vloer die in vergelijking met andere vloeren weinig onderhoud nodig heeft. Want een gietvloer trekt geen vuil of stof aan. Ook is een gietvloer sterk en waterbestendig. Daarom zal de vloer niet snel beschadigen. Toch heeft de vloer wel wat onderhoud nodig. Zo kan je een gietvloer het beste onderhouden:

Een gietvloer schoonmaken

Ten eerste zal de gietvloer regelmatig schoongemaakt moeten worden. Zo blijft de vloer schoon en representatief. Je kunt de vloer stofvrij maken door deze te vegen met een zachte bezem of door de stofzuiger te gebruiken. Om de vloer verder schoon te maken kan je deze te dweilen met een mop en lauw water. Mocht er een substantie op de vloer zitten die je er niet met water afkrijgt, gebruik dan een reinigingsmiddel zonder zeep. Zeep werkt niet goed bij een gietvloer, want het kan juist een plakkerige laag achterlaten. Zorg er ook voor dat de vloer volledig droog is voordat iemand er op loopt.

Vlekken verwijderen

Mors je iets op de vloer? Verwijder dit dan zo snel mogelijk met een natte doek. Een gietvloer neemt geen vocht op dus ook wijn of koffie zal geen vlek achterlaten als je het snel opveegt en schoonmaakt. Heb je zwarte strepen op de vloer? Dit komt door rubber van schoenzolen of meubels. Haal deze strepen zo snel mogelijk weg. Wanneer ze er net zitten zijn ze nog makkelijk met een natte doek te verwijderen. Maar wanneer de strepen zijn ingedroogd krijg je ze veel moeilijker weg.

Intensieve reiniging

Zijn er toch storende vlekken in de gietvloer? En krijg je deze er met de schoonmaakroutine niet uit? Dan is een intensieve reiniging de oplossing. Huur hiervoor een schrobmachine. Deze machine zal de vloer op een zachte maar toch intensieve manier behandelen en kan hardnekkige vlekken verwijderen.

Wat niet doen?

Om de gietvloer zo lang mogelijk mooi te houden kan je het beste het volgende vermijden:

  • Schoonmaken met schuursponzen, bezems met harde haren, agressieve reinigers of reinigingsmiddel met zeep
  • Meubels verschuiven
  • Binnen lopen met vieze schoenen
  • Op de gietvloer lopen met schoenen met een zwarte zool

Tip: een deurmat is een simpele aankoop die jouw gietvloer goed zal doen. Want een deurmat houdt veel zand en ander vuil buiten die anders de vloer kunnen beschadigen.

Toplaag vervangen

Een gietvloer gaat langer mee dan andere vloeren, maar ook een gietvloer slijt. Ziet jouw gietvloer er niet meer zo mooi uit als in het begin? Dan is het mogelijk om de gietvloer weer als nieuw te laten lijken door de toplaag te laten vervangen. Dan wordt de gietvloer opgeruwd en wordt er een nieuwe toplaag aangebracht.

Bron afbeelding: Pinterest

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl

Gietvloer in een kantoor
Tips voor een stijlvol kantoor
Verschil tussen betonnen vloer en woonbeton
De verschillen tussen een betonnen vloer en woonbeton