Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Is een gietvloer krasbestendig?

Tijdens het oriënteren op een nieuwe vloer kan men tegen veel vragen aanlopen. Een vloer moet immers mooi, hygiënisch, sterk en duurzaam zijn. Een gietvloer is dit allemaal. Maar is een gietvloer krasbestendig? Deze vraag krijgen wij bij Coatingvloer.nl wel vaker. Wij zetten daarom een en ander voor u op een rijtje.

Opbouw gietvloer

Een gietvloer valt in de categorie harde vloerbedekkingen. Dit houdt in dat een gietvloer bijvoorbeeld harder is dan tapijt of zeil. Zoals u misschien wel weet, wordt een gietvloer laagje voor laagje aangebracht. U kunt hier foto’s en filmpjes bekijken van het proces van aanbrengen. De bovenste laag ziet er hard uit, maar voelt aangenaam aan. De gietvloer is daarom niet 100% ongevoelig voor krasvorming.

Is een gietvloer krasbestendig?

De vraag: ‘Is een gietvloer krasbestendig?’ is makkelijk te beantwoorden. De bovenste lagen van een gietvloer zijn flexibel en vangen wel enige krasvorming op. Toch kan een gietvloer nooit helemaal krasvast zijn. Dat komt omdat de dikte van de bovenste laag gering is. Hierdoor kan een gietvloer niet alle krasvorming tegengaan. Is een gietvloer krasbestendig? Niet helemaal dus, maar men kan makkelijk enkele voorzorgsmaatregelen nemen die krassen kunnen voorkomen. Ook kunt u hier enkele tips lezen voor het onderhoud van een gietvloer.

Voorzorgsmaatregelen voor een krasvrije gietvloer

Gaat u voor een volledige krasvrije gietvloer? Pas dan enkele simpele maatregelen toe. Plaats bijvoorbeeld viltjes onder stoelen en meubels. Zo zorgt het verplaatsen van meubels niet voor krassen. Kijk ook naar de wieltjes onder de bureaustoel. Laten deze geen krassen achter? Anders kunt u deze beter vervangen door zachtere wieltjes. Ook het plaatsen van een inloopmat kan wonderen doen. Soms kunnen steentjes of vuil van schoenen namelijk lelijke krasjes veroorzaken. Of u kunt er natuurlijk voor kiezen om sokken of pantoffels binnenshuis te dragen. Met deze maatregelen houdt u de gietvloer lang mooi en vrij van krassen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de vraag: ‘Is een gietvloer krasbestendig?’ Of wilt u advies? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ook kunt u online een offerte aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend.
Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.