Best beoordeelde gietvloer specialist met 256 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Is een gietvloer krasbestendig?

Tijdens het oriënteren op een nieuwe vloer kan men tegen veel vragen aanlopen. Een vloer moet immers mooi, hygiënisch, sterk en duurzaam zijn. Een gietvloer is dit allemaal. Maar is een gietvloer krasbestendig? Deze vraag krijgen wij bij Coatingvloer.nl wel vaker. Wij zetten daarom een en ander voor u op een rijtje.

Opbouw gietvloer

Een gietvloer valt in de categorie harde vloerbedekkingen. Dit houdt in dat een gietvloer bijvoorbeeld harder is dan tapijt of zeil. Zoals u misschien wel weet, wordt een gietvloer laagje voor laagje aangebracht. U kunt hier foto’s en filmpjes bekijken van het proces van aanbrengen. De bovenste laag ziet er hard uit, maar voelt aangenaam aan. De gietvloer is daarom niet 100% ongevoelig voor krasvorming.

Is een gietvloer krasbestendig?

De vraag: ‘Is een gietvloer krasbestendig?’ is makkelijk te beantwoorden. De bovenste lagen van een gietvloer zijn flexibel en vangen wel enige krasvorming op. Toch kan een gietvloer nooit helemaal krasvast zijn. Dat komt omdat de dikte van de bovenste laag gering is. Hierdoor kan een gietvloer niet alle krasvorming tegengaan. Is een gietvloer krasbestendig? Niet helemaal dus, maar men kan makkelijk enkele voorzorgsmaatregelen nemen die krassen kunnen voorkomen. Ook kunt u hier enkele tips lezen voor het onderhoud van een gietvloer.

Voorzorgsmaatregelen voor een krasvrije gietvloer

Gaat u voor een volledige krasvrije gietvloer? Pas dan enkele simpele maatregelen toe. Plaats bijvoorbeeld viltjes onder stoelen en meubels. Zo zorgt het verplaatsen van meubels niet voor krassen. Kijk ook naar de wieltjes onder de bureaustoel. Laten deze geen krassen achter? Anders kunt u deze beter vervangen door zachtere wieltjes. Ook het plaatsen van een inloopmat kan wonderen doen. Soms kunnen steentjes of vuil van schoenen namelijk lelijke krasjes veroorzaken. Of u kunt er natuurlijk voor kiezen om sokken of pantoffels binnenshuis te dragen. Met deze maatregelen houdt u de gietvloer lang mooi en vrij van krassen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de vraag: ‘Is een gietvloer krasbestendig?’ Of wilt u advies? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ook kunt u online een offerte aanvragen. Dit is geheel vrijblijvend.
Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan