Gietvloer in combinatie met vloerverwarming - Coatingvloer.nl

Gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Gietvloer in combinatie met vloerverwarming

Een gietvloer en vloerverwarming zijn een geweldige combinatie. De vloerverwarming maakt de gietvloer namelijk nog aangenamer. Hoe fijn is het om uit de douche op een warme vloer te stappen? Of om de hele benedenwoning met vloerverwarming te kunnen verwarmen?

Een perfecte combinatie

Een gietvloer en vloerverwarming zijn een geweldige combinatie. Een gietvloer is dun waardoor de warmte snel wordt verspreid. Daarnaast is een gietvloer ook goed bestand tegen de temperatuurwisselingen. Een gietvloer is licht elastisch waardoor de vloer niet zal scheuren door de warmte.

Energiezuinig

Een gietvloer past zo goed bij vloerverwarming omdat een gietvloer de warmte snel en egaal door de ruimte verspreid. Andere vloeren zijn dikker waardoor de warmte minder snel door de ruimte wordt ver-spreid en waardoor er ook energie verloren gaat. Vloerverwarming in combinatie met een gietvloer is daa-rom een energiezuinige manier om jouw woning te verwarmen. Door vloerverwarming zal de gehele ruimte egaal verwarmen. Daarnaast wordt door vloerverwarming de luchtcirculatie gestimuleerd en neemt de luchtvochtigheid af.

Esthetische voordelen

Maar naast de praktische voordelen van de combinatie van een gietvloer en vloerverwarming zijn er ook esthetische voordelen. Een gietvloer is een prachtige strakke vloer. Het zou zonde zijn om deze te com-bineren met opvallende radiatoren. Vloerverwarming kan ook de gehele ruimte verwarmen zonder zicht-baar te zijn. Voor een stijlvol interieur en een aangename temperatuur.

Tegelijkertijd aangebracht

Heb je interesse in vloerverwarming? Dan kan je deze tegelijkertijd met de gietvloer laten aanbrengen. Dit scheelt je tijd, want de vloer hoeft niet twee keer vrijgemaakt te worden. Maar het scheelt je vaak ook nog eens geld als je de vloerverwarming en de gietvloer door hetzelfde bedrijf laat aanleggen.

Welke gietvloer is geschikt?

Er is een groot aanbod aan verschillende gietvloeren. Gietvloeren die geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming zijn licht elastisch. Zoals een PU gietvloer GreenLine of een troffelvloer. Een epoxy gietvloer en cementgebonden gietvloeren zijn minder elastisch en zijn dan ook minder geschikt om te combineren met vloerverwarming.

Bron afbeelding: Pinterest

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl

Waarom een gietvloer voor uw woning in De Oude Modeschool perfect is
Gietvloer
Tips voor onderhoud gietvloer in uw woning in Oostpoort