Best beoordeelde gietvloer specialist met 256 reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 256 beoordelingen

Hoge kwaliteit vloeren op maat

Ruime keuze aan gietvloeren

Showroom in Amsterdam

Is een gietvloer glad?

Niets is vervelender dan een gladde vloer. Gietvloeren brengen we in principe altijd over de gehele verdieping aan. Dat betekent dat we ook uw sanitaire ruimtes voorzien van een gietvloer. Als u wel eens last heeft gehad van een val- of glijpartij dan weet u hoe vervelend dat is. Een veelgehoorde vraag bij Coatingvloer.nl gaat over het slipgevaar van een gietvloer. Is een gietvloer glad? Dat hangt van verschillende factoren af. Lees meer waar u op kunt letten en de slimme oplossingen die we u aanbieden.

 

Een gietvloer in uw badkamer

Het mooie van een gietvloer is dat deze naadloos door het hele huis loopt. Vanaf de woonkamer tot in de badkamer. Dit maakt de woning tot één geheel. Het fijne van een gietvloer in de badkamer is dat een gietvloer vloeistofdicht is. Daarnaast heeft u minder kans op een lekkage, omdat u voorgoed van naden en voegen af bent. Dit maakt de wekelijkse schoonmaak ook wat gemakkelijker.

Een gietvloer is waterbestendig. Maar is een gietvloer glad in de badkamer? Als een gietvloer nat wordt, is hij te vergelijken met gladde tegels. Om deze reden brengen we in de badkamer veelal een antisliplaag aan. Indien u dit niet wenst, dan kunt u eventueel een badmat of antislipmatje in de douche neerleggen.

Antislip vloeren voor bedrijven

Heeft u een gietvloer in een grote fabriekshal of in een garage? U werkt dan waarschijnlijk met vloeistoffen, die wel eens op grond morsen. Coatingvloer.nl heeft speciale antisliptoepassingen voor de veiligheid van uw werkomstandigheden. Laat u uitgebreid adviseren voor uw specifieke situatie.

Beschikt uw bedrijfsruimte inmiddels al over een gietvloer, maar wordt deze na verloop van tijd steeds gladder? Dit kan komen door slijtage na intensief gebruik. Vermijd ongelukken en valpartijen en laat er door een specialist naar kijken. We komen graag bij u langs ter inspectie van uw vloer.

 

5 tips tegen een gladde gietvloer

Om uw leefruimte zo veilig mogelijk te maken, sommen we de belangrijkste tips tegen een gladde gietvloer voor u op:

  1. Let er na het dweilen op dat de gietvloer goed opdroogt voordat u of anderen de vloer betreden.
  2. Let op de samenstelling van uw gietvloer. Sommige grondstoffen zijn gladder dan andere.
  3. Laat een antisliplaag aanbrengen in de topcoat, zodat de vloer in natte ruimtes meer grip biedt.
  4. Maak gebruik van een douche- of badmat in uw badkamer.
  5. Er bestaan speciale keukenlopers, die u gegarandeerd grip geven en direct overtollig vocht opnemen.

 

5 voordelen van een gladde vloer

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een gladde vloer heeft ook zo zijn voordelen. We sommen de voordelen voor u op:

  1. Doordat een gietvloer compleet naadloos is heeft u veel minder kans op lekkages door verouderd voegwerk.
  2. Een gladde vloer maakt u gemakkelijker schoon, dan bijvoorbeeld een houten vloer met groeven.
  3. Dankzij de naadloze look ziet uw vloer er strak en modern uit.
  4. Gladde vloeren zijn kind- en diervriendelijk, omdat ze zacht aanvoelen om op te spelen. Bovendien kan er niets blijven haken.
  5. Een gietvloer is 100% waterbestendig. Om deze reden kunt u dan ook een gietvloer zorgeloos door laten leggen tot en met uw badkamer of keuken.

 

Conclusie: is een gietvloer glad?

Is een gietvloer glad? Nee, bij normaal dagelijks gebruik is een gietvloer niet glad. Indien u een gietvloer in een sanitaire ruimte of keuken laat plaatsen, dan is het mogelijk om een antisliplaag aan te laten brengen voor meer wrijving bij contact met water. Op deze manier voorkomt u dat de gietvloer (gevaarlijk) glad wordt. Let er ook op dat slijtage ervoor kan zorgen dat een gietvloer naarmate de tijd verstrijkt gladder wordt dan verwacht.

Voor meer informatie over de do’s en don’ts van gietvloeren, kunt u telefonisch contact met ons opnemen via 020 – 845 26 50. Het is ook mogelijk om direct online een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Coating Vloer & Company BV

 

Bereken direct mijn prijs

Vrijblijvende offerte aanvragen

Over Coatingvloer.nl

Coatingvloer.nl is dé specialist op het gebied van gietvloeren voor woningen en bedrijven. Bent u op zoek naar een nieuwe gietvloer of vloercoating? We zijn al meer dan 12 jaar expert in het leggen van gietvloeren, betonvloeren en vloercoatings voor particulieren en bedrijven.

Van het eerste advies tot het leggen van uw nieuwe gietvloer: wij zijn de aangewezen partner voor de beste kwaliteit en service. In onze grote showroom van 500 m2 maakt u kennis met al onze gietvloeren en helpen onze adviseurs u graag met het vinden van de juiste keuze voor uw pand. Mogen wij uw nieuwe gietvloer leggen?

 

Vraag een offerte aan