Is een gietvloer geluiddempend? - Coatingvloer.nl - Groot aanbod
  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 145 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

Is een gietvloer geluiddempend?

Gietvloeren hebben het imago verre van geluiddempend te zijn. Dit komt omdat veel mensen gietvloeren zien in fabrieken of kantoren. Op deze plekken wordt materiaal gebruikt wat niet bepaald geluidsreducerend werkt. Gietvloeren zijn echter in meerdere materialen verkrijgbaar en andere gietvloeren werken juist erg geluidsreducerend. Is een gietvloer geluiddempend? Lees gauw verder hoe het zit.

Verschillende soorten kunsthars

Een gietvloer kan van verschillende soorten kunsthars worden gemaakt. Zo wordt in fabrieken of kantoren vaak een epoxyvloer gelegd. Dit is een vloer die relatief hard is en ook behoorlijk wat lawaai kan maken als men er op loopt. Echter, niet alle soorten kunsthars hebben dezelfde eigenschappen. Zo heeft een gietvloer van polyurethaan een licht elastische eigenschap. Dit betekent dat dit materiaal zachter is en licht mee veert als er op gelopen wordt. Onze PU Gietvloer Green Line is een goed voorbeeld van geluiddempende kunsthars. Deze vloer wordt dan ook veel in woonhuizen toegepast. Ook in de kinderkamer is deze vloer populair.

Geluiddempende laag

Is een gietvloer geluiddempend in een appartement? Wonen in een appartement is een ander verhaal dan in een woning. Het is hier wellicht aan te raden om een geluiddempende laag onder uw gietvloer aan te laten brengen. In een appartement kunnen geluiden namelijk veel makkelijker weergalmen. Het kan dan ook maar zo zijn dat bij slechte isolatie u veel geluiden van de buren hoort en vice versa. Een geluiddempende laag kan dan een goede oplossing zijn. Woont u ergens anders waar het gehorig is? Ook dan kan een extra geluiddempende laag het verschil maken. Houdt u er overigens wel rekening mee dat de gietvloer dan wel enkele millimeters dikker zal uitvallen.

Overzicht vloerlagen geluidsdemping rubber systeem

Rubber Comfort Systeem
Contactgeluidsreductie<20db
ScheuroverbruggingClass A5 >2,0mm

 

Is een gietvloer geluiddempend?

Het antwoord op de vraag ‘Is een gietvloer geluiddempend’ is dus een volmondig ja. Tenzij u natuurlijk voor een gietvloer van het hardere materiaal kiest. Maar dit is voor woningen erg af te raden vanwege verminderd gebruikscomfort. Ook kunt u een geluiddempende laag laten aanbrengen die extra bescherming biedt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de vraag ‘Is een gietvloer geluiddempend’ in uw specifieke situatie? Neemt u dan contact met ons op. We hebben ook een lijst met veel gestelde vragen. Wilt u liever eerst een beeld van het kostenplaatje? Vraagt u dan hier een vrijblijvende offerte aan.
Bel: 020 845 2650 Gratis prijsberekening

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl