Gietvloer badkamer, een goed idee? - Coatingvloer.nl - Advies
Gietvloer badkamer

Gietvloer badkamer

Gietvloer badkamer

Gietvloer badkamer

Gietvloer badkamer, een goed idee?

De gietvloer wint aan populariteit. Dat is heel begrijpelijk. Een gietvloer is namelijk niet alleen heel mooi, maar ook erg praktisch. Vaak krijgen wij de vraag of een gietvloer in de badkamer een goed idee is. En daar kunnen wij volmondig “ja” opzeggen. In deze blog doen wij alle voordelen van een gietvloer badkamer uit de doeken.

Hygiëne

Veel mensen kiezen voor tegels als materiaal voor in hun badkamer. Dit lijkt een logische keuze omdat tegels waterafstotend zijn. Toch is dit niet wat het lijkt. De voegen van de tegels zijn namelijk niet waterafstotend en daar blijft dan ook vaak schimmel en ander viezigheid achter. Bij een gietvloer heb je hier gelukkig niet mee te maken. Een gietvloer is volledig strak en egaal en dus makkelijk schoon te maken. Doordat de vloer ook nog eens vloeistofdicht is, is schoonmaken en hygiëne een fluitje van een cent.

Comfort

Een ander voordeel van een gietvloer badkamer is het comfort. Een gietvloer heeft het uiterlijk van een harde vloer, maar dit is gelukkig niet het geval. Een betonlookvloer is namelijk gemaakt van licht elastisch kunsthars. Dit voelt aangenaam aan de voeten. En wist je dat je een gietvloer makkelijk kunt combineren met vloerverwarming? Dat is pas het toppunt van comfort, vanuit de douche op een warme vloer stappen.

Design gietvloer badkamer

Een gietvloer is boven alles een designvloer. De vloer is glad en strak. Hierdoor lijkt je ruimte groter. Zeker in de badkamer is dit geen overbodige luxe. Vaak zijn badkamers klein en rommelig. Met een gietvloer badkamer creëer je een design wat luxe uitstraalt. Hiermee maak je je badkamer tot een fijn plekje waar je even lekker tot rust kan komen.

Welk type gietvloer?

Een gietvloer badkamer heeft een aandachtspuntje. Niet ieder type gietvloer is namelijk geschikt in de badkamer. In de badkamer heb je te maken met vocht en is een gietvloer op basis van kunsthars aan te raden. In dat geval kom je al gauw uit op een PU gietvloer of een epoxy vloer. Beide vloeren zijn in principe geschikt. Een epoxy vloer is echter wat harder en iets minder comfortabel. Daarom zal Coatingvloer.nl voor een gietvloer badkamer meestal een PU gietvloer aanraden.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via het aanvragen van een vrijblijvende offerte. Je ontvangt binnen enkele werkdagen bericht van ons. We helpen je met plezier verder.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl