Een 4,7 op basis van 231 Google reviews!

Routebeschrijving info@coatingvloer.nl 020 - 845 26 50
Offerte

Een cementgebonden gietvloer of een kunststof gietvloer?

Er zijn diverse soorten gietvloeren. Zo zijn er gietvloeren op basis van kunststof, zoals een PU gietvloer Green Line maar ook een epoxy gietvloer. Daarnaast zijn er ook cementgebonden gietvloeren. Deze twee type gietvloeren hebben elk hun eigen uitstraling en eigenschappen. Al lijken ze in veel opzichten ook juist erg op elkaar. Lees verder over de overeenkomsten en de verschillen.

Een kunststof gietvloer

Een kunststof gietvloer is gemaakt op basis van een kunsthars. De PU gietvloer Green Line wordt gemaakt op basis van polyurethaan. Dit is een sterke kunststof die ook licht elastisch is. Een PU gietvloer Green Line is daarom perfect voor in woningen. Deze kunststof gietvloer is kras-en slijtbestendig, waterafstotend en UV-resistent. Een ander type gietvloer van kunststof is de epoxy gietvloer. Deze gietvloer is harder en wordt daarom vooral in de industrie en het bedrijfsleven gebruikt. De vloer kan erg zware belastingen aan en ook deze gietvloer is kras-en slijtbestendig, waterafstotend en UV-resistent. Beide type kunststof gietvloeren zijn in een groot aantal kleuren verkrijgbaar en worden volledig strak en naadloos aangelegd.

Een cementgebonden gietvloer

Je raad het vast al, een cementgebonden gietvloer wordt gemaakt op basis van cement. Dit geeft de vloer een robuustere uitstraling dan een kunststof gietvloer. Daarom past de vloer ook erg goed in een industrieel interieur. Een cementgebonden gietvloer heeft een prachtige natuurlijke uitstraling. Wat een groot verschil is met een kunststof gietvloer is dat de vloer een grotere kans heeft om te scheuren, omdat een cementgebonden gietvloer niet elastisch is. Bij temperatuur schommelingen of vocht kunnen er daarom scheurtjes ontstaan. Veel mensen vinden dit vaak niet erg, omdat het wat karakter toevoegt aan de vloer. Een cementgebonden vloer is een sterke vloer die zware belasting aankan, maar tegelijkertijd voelt de vloer ook comfortabel aan.

De overeenkomsten en verschillen tussen beide gietvloeren

Beide gietvloeren zijn naadloos, makkelijk in onderhoud en vloeistofdicht. Maar er zijn ook verschillen tussen de vloeren. Een kunststof gietvloer zal minder snel scheuren en is in net iets meer kleuren verkrijgbaar. Een cementgebonden gietvloer heeft juist zeer een natuurlijkere uitstraling en is meer krasbestendig dan een kunststof gietvloer. Maar een cementgebonden gietvloer is niet geschikt voor in de badkamer omdat deze teveel vocht niet kan hebben.

Bron afbeelding: Pinterest

Coating Vloer & Company BV

Vrijblijvende offerte
aanvragen

Snelle offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter en ontvang een geheel vrijblijvende offerte.

Als het alleen om een badkamer gaat, kunnen wij u helaas niet verder helpen.