Dikte gietvloer - Coatingvloer.nl - Groot aanbod gietvloeren
Dikte gietvloer

Dikte gietvloer

Dikte gietvloer

Dikte gietvloer

Dikte gietvloer

Dikte gietvloer

  • Beoordeeld met een 4,8 / 5 uit 145 beoordelingen
  • Hoge kwaliteit vloeren op maat
  • Ruime keuze aan gietvloeren
  • Showroom in Amsterdam

Dikte gietvloer

Een gietvloer is ideaal. De vloer is naadloos en vlak, dus makkelijk schoon te maken. Ook is een gietvloer slijtvast en duurzaam, een investering die jaren mee gaat. Maar past een gietvloer qua dikte ook in jouw huis of in jouw kantoor? Misschien moet je rekening houden met drempels of grote deuren in een ruimte. Coatingvloer.nl vertelt je graag meer over dikte gietvloer en hoe deze in jouw huis past.

Aangenaam dunne vloer voor in huis

De dikte van een gietvloer hangt helemaal af van welk type gietvloer je kiest. Maar één ding is zeker, een gietvloer is nooit te dik. Een gietvloer komt in de praktijk namelijk nooit boven de 10 millimeter uit. Dit maakt dat een gietvloer ook zo populair is. Een gietvloer is dun en dat heeft vele voordelen. Zo kun je een gietvloer makkelijk over een bestaande vloer leggen. In de meeste gevallen wordt je vloer dan nauwelijks hoger dan de bestaande vloeren. Zo kun je drempels laten liggen en ook plinten hoeven in principe niet verwijderd te worden. Wat ook handig is dat, mocht je je gietvloer zat zijn, je makkelijk een nieuwe vloer over een gietvloer kunt aanleggen. De dikte gietvloer is zo minimaal dat je dit niet zal zien.

Dikte gietvloer naar gelang type gietvloer

Het exacte aantal millimeters van je gietvloer hangt af van het type gietvloer dat je hebt gekozen. Als je bijvoorbeeld voor een cementgebonden gietvloer kiest, dan is de vloer een stuk dikker dan een PU Gietvloer. In het lijstje hieronder zie je het type gietvloeren en bijbehorende diktes. Je ziet dan een Epoxyvloer het dunste is. Dit is grappig, want dit is juist een van de meest sterke vloeren die veel toepassingen in de industrie kent.

Ga je een gietvloer bij jou thuis of in je kantoor laten aanleggen, kijk dan eerst goed naar welk materiaal geschikt is. Aan de hand daarvan kun je kijken of de dikte gietvloer ook in jouw ruimte past. De dikte van een gietvloer hangt verder natuurlijk ook af van de extra opties die je kiest. Zo kun je bij Coatingvloer.nl kiezen voor een antisliplaag of een geluiddempende laag. Deze opties zullen je vloer echter niet heel veel dikker maken. Als je voor vloerverwarming kiest moet je wel rekening houden met een extra dikte gietvloer.

PU Gietvloer Greenline2-3 mm
Design Betonvloer5-6 mm
Woonbeton5-6 mm
Betonvloer5-6 mm
Betoncire2-3 mm
Microcement2-3 mm
Grindvloer4-6 mm
Vloercoating0,2-0,5 mm
Gietcoating0,2-0,5 mm
PU Gietvloer Greenline2-3 mm
Epoxy gietvloer2-3 mm
ESD gietvloer2-3 mm
MMA0,2-0,5 mm
Troffelvloer4-6 mm

Wil je meer weten over de dikte van gietvloeren? Je kunt contact met ons opnemen door een vrijblijvende offerte aan te vragen. We helpen je graag.

Showroom

Coating Vloer & Company BV
Duivendrechtsekade 62
1096 AH Amsterdam

Op afspraak te bezoeken!

Postadres:
Postbus 23282
1100 DT Amsterdam

T: 020 - 845 26 50
E: info@coatingvloer.nl